Tabbene ungdommer må unngå på ferie i utlandet

cocktails mocktails

Hvert år reiser mange tusen ungdommer på ferie til sydligere strøk, men drømmen om sol, bading, party og paraplydrinker kan fort ende i en kraftig bakrus.

– En kombinasjon som fort kan bli kritisk for mange, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han tenker da på at ungdom ofte fester hardt, blir svært fulle og ikke klarer seg selv.

Hvert år får Gjensidige meldinger om unge som har skadet seg og som er uten reiseforsikring. I tillegg er det flere som havner på sykehus på grunn av alkoholforgiftning eller at de har fått i seg narkotiske stoffer, ofte uten at de har vært klar over dette selv.

Dette blir bekreftet i en fersk undersøkelse utført av Ipsos for Gjensidige som viser at 1 av 4 av de mellom 18 og 30 år, sier de ikke har eller vet – om de har gyldig reiseforsikring.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Mye av narkotikaen i utlandet inneholder livsfarlige stoffer, som ikke engang selgerne har kjennskap om, sier Voll. Han advarer om at det som i utgangspunktet ser ut som en uskyldig pille, i verste fall kan skille mellom liv og død.

– På en ferie kan som sagt det meste skje, sier Voll. Få ting er samtidig verre enn å miste eller å få frastjålet mobilen sin. Spesielt ille er dette om det skjer på ferie i utlandet. I dag er «hele livet» plassert et sted, nemlig på mobilen.

– Her finnes telefonnumre, kontaktlister, banken din, bilder, mail, sosiale medier, internett, apper og ofte masse jobbinformasjon, sier Voll. I tillegg bruker mange den som vekkerklokke og til å holde kontroll på avtaler og daglige gjøremål.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

– En tur med venner og kjente er høydepunktet for mange unge denne sommeren. Og normalt går dette bra, sier Voll. Likevel er det viktig at foreldrene bidrar med kunnskap og gode råd, som å være 100 prosent sikker på at ungdommen har gyldig reiseforsikring, før avreise.

Den koster ikke mer enn en litt dyr dongeribukse, varer hele året og gjelder i hele verden. Kanskje den beste garantien for en trygg og god reise, avslutter Voll.

Tips for å unngå å havne i uføret

  1. Noter navn og adresse på hotell og bosted og oppbevar denne på et trygt sted.
  2. Solkrem er ikke til pynt og må brukes.
  3. Drikk masse vann, også om kvelden.
  4. Unngå å legge fra deg mobil og verdigjenstander på solsengen.
  5. Knytt fast sekk eller bag i solstolen. Da er det vanskeligere å stjele den.
  6. Hold ALLTID sammen når dere går ut på byen og hjem igjen.
  7. Styr unna lugubre steder som en ofte finner i mørke kjellere med skumle dørvakter utenfor. Inne er de ofte enda mer ubehagelige.
  8. Pass på drinkene til hverandre.
  9. Merk mobilen med et telefonnummer til en av de andre i reisefølget, så er det lettere å få den igjen.
  10. Husk å tegne reiseforsikring før avreise + nevn dette for de andre i reisefølget.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.