Nærings- og fiskeridepartementet

Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

Sykehusene skal få ansvaret for rusbehandling av barn og unge, i stedet for barnevernet. Det bekrefter helseminister Jan Christian Vestre. – Flere forteller at de ikke hadde rusproblemer før de kom på... Les mer »
politi

Flere dødsfall knyttet til rus i Bodø

Bodø har den siste måneden mistet seks unge voksne etter bruk av narkotiske stoffer. Bodø kommune ønsker å bidra med informasjon til foreldre og lærere som kan være nyttig i samtaler med... Les mer »
frende

11 000 anmeldt for ruskjøring: – Nordmenns store skrekk

Hver eneste dag i 2023 ble 31 bilførere anmeldt for ruspåvirket kjøring. – Det er skrekkelig høye tall. Jeg tør ikke tenke på hvor mange som ikke blir tatt. Det sier Roger... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune: Vil du bli medlem i et kommunalt råd?

Snart skal bystyret velge medlemmer og varamedlemmer til de kommunale rådene i Bodø kommune for perioden 2023-2027, opplyser kommunen. Rådene det skal velges medlemmer til er: Bodø eldreråd, Rådet for personer med... Les mer »
politi

Bodømann pågrepet i stor narkosak

Seks personer med tilhørighet til både Nordland og Trøndelag ble pågrepet under en politiaksjon mot et antatt narkonettverk. Tre av pågripelsene ble foretatt av politiet i Nordland, opplyser NRK. – Vi mistenker... Les mer »
cocktails mocktails

Tabbene ungdommer må unngå på ferie i utlandet

Hvert år reiser mange tusen ungdommer på ferie til sydligere strøk, men drømmen om sol, bading, party og paraplydrinker kan fort ende i en kraftig bakrus. – En kombinasjon som fort kan... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Fra 1. juli kan Tolletaten ta alkotest av motorvognførere i tollkontroll

– Vi vet at kjøring i rus er en betydelig faktor i alvorlige trafikkulykker, og det er i dag urovekkende mange bilister som kjører i rus på norske veier. Regjeringen ønsker derfor... Les mer »
akan

Rekord-økning i antall henvendelser til Akans veiledningstjeneste

Tallene fra første kvartal 2023 viser et rekordhøyt antall henvendelser til Akan kompetansesenters veiledningstelefon. Dette er én av flere tjenester og verktøy Akan kompetansesenter tilbyr norsk arbeidsliv, i jobben med å forebygge... Les mer »
bil ratt speedometer

Trygg Trafikk: – Nordmenn tekster, sover og er beruset bak rattet

Én av fire menn har kjørt bil etter å ha drukket alkohol, og mer enn hver tredje nordmann har brukt håndholdt mobiltelefon under kjøring. Dette er blant funnene i en fersk rapport... Les mer »
Tolletaten

Norgeshistoriens største kokainbeslag

Tolletaten har gjennom internasjonalt tollsamarbeid gjort tidenes største beslag av kokain i Norge. Beslaget på omtrent 800 kilo kokain ble gjort i Oslo. Forrige uke gjorde toll- og politienheten i den tyske... Les mer »