akan

Rekord-økning i antall henvendelser til Akans veiledningstjeneste

Tallene fra første kvartal 2023 viser et rekordhøyt antall henvendelser til Akan kompetansesenters veiledningstelefon. Dette er én av flere tjenester og verktøy Akan kompetansesenter tilbyr norsk arbeidsliv, i jobben med å forebygge... Les mer »
bil ratt speedometer

Trygg Trafikk: – Nordmenn tekster, sover og er beruset bak rattet

Én av fire menn har kjørt bil etter å ha drukket alkohol, og mer enn hver tredje nordmann har brukt håndholdt mobiltelefon under kjøring. Dette er blant funnene i en fersk rapport... Les mer »
Tolletaten

Norgeshistoriens største kokainbeslag

Tolletaten har gjennom internasjonalt tollsamarbeid gjort tidenes største beslag av kokain i Norge. Beslaget på omtrent 800 kilo kokain ble gjort i Oslo. Forrige uke gjorde toll- og politienheten i den tyske... Les mer »
bil ratt speedometer

Nå skal Tolletaten også kunne teste bilister for ruskjøring

– Det er i dag urovekkende mange bilister som kjører i rus på norske veier. Disse utgjør en stor risiko både for seg selv og for sine medtrafikanter. Vi ønsker å styrke... Les mer »

NarkoTwitter får Rusreformprisen 2022

Årets prisvinner skiller seg ut på mange måter. NarkoTwitter er en uformell gruppering av ruspolitiske aktivister på Twitter, ofte med brukererfaring, som har blitt en viktig aktør i norsk rusdebatt. – At NarkoTwitters... Les mer »
speed heroin

LESERINNLEGG: Narkotika i arbeidslivet

Når en leder oppdager hasj eller amfetaminbruk hos en ansatt, blir gode råd dyre. Usikkerheten om hva de skal gjøre er stor. Er narkotikabruken i Norge et problem i norsk arbeidsliv? Og... Les mer »
blå kors

LESERINNLEGG: Et farlig vakuum for rusfeltet

Regjering har lovet en ny giv for arbeidet med rusavhengighet. Det er helt nødvendig å tette vakuumet på rusfeltet. Av: Trine Stensen, generalsekretær i Blå Kors og Ann Karin Swang, leder av... Les mer »
politi

Artist fra Nordland tatt med store mengder narkotika hjemme

I begynnelsen av november ble en mannlig artist fra Nordland ble pågrepet av politiet. Hjemme hos artisten ble det funnet en større mengde heroin og et ukjent pulver, ifølge NRK. Mannen erkjenner... Les mer »
Tryggere Ruspolitikk

Vil analysere ulovlige rusmidler: – Kan redde liv

Tryggere Ruspolitikk er lei av å vente på politikerne, og har derfor opprettet en innsamlingsaksjon for å starte med rusmiddelanalysetjenester i Oslo. – Hensikten er å gi brukerne mer informasjon om innholdet... Les mer »
fart bil laserkontroll

Ruskjøring i Alstad – Tatt for narkotika

Utrykningspolitiet stanset en bil på RV 80 ved Alstad i Bodø i 16-tiden mandag. En person var mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Etter en gransking ble mindre mengder narkotika beslaglagt. Videre... Les mer »