Norgeshistoriens største kokainbeslag

Tolletaten

Tolletaten har gjennom internasjonalt tollsamarbeid gjort tidenes største beslag av kokain i Norge. Beslaget på omtrent 800 kilo kokain ble gjort i Oslo.

Forrige uke gjorde toll- og politienheten i den tyske delstaten Brandenburg et stort kokainbeslag i Tyskland. Gjennom undersøkelser identifiserte de et tilsvarende parti kasser som var sendt til Norge. Da gikk varslingen til Tolletaten i Norge.

– I denne saken ble vi varslet gjennom vårt internasjonale etterretningssamarbeid at det var gode indikasjoner på smuglingsforsøk. Dette var grunnlaget for Tolletatens kontroll, sier områdeleder i Tolletaten, Tim Gurrik.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Etterretningsinformasjonen ledet til et konkret vareparti, som tollerne sporet til et lager i Oslo. De gjennomførte en manuell tollkontroll, hvor det ble gjort funn i flere titalls kasser. Tolletaten varslet deretter Oslo politidistrikt, som nå leder etterforskningen av kokainbeslaget. Så langt er ingen siktet i saken.

– Oslo politidistrikt etterforsker saken som organisert kriminalitet og etterforsker bredt både nasjonalt og internasjonalt, sier seksjonsleder i Oslo politidistrikt, Arvid Utby.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Beslaget på om lag 800 kilo kokain er over 600 kilo større enn det tidligere største beslaget man har gjort av kokain i Norge. Totalt de siste 5 årene er det beslaglagt 344 kilo kokain, fordelt på 606 enkeltbeslag.

– Dette er et godt internasjonalt tollsamarbeid og deling av etterretningsinformasjon, som i kombinasjon med dyktige tollere ga rekordbeslag, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.