Slik reiser nordmenn i sommer: De unge flyr mest

ferie sol strand

I en fersk sommerundersøkelse Norstat har utført for Frende har 1000 nordmenn blitt spurt hvilken reisemåte de bruker til sommerferie i år.

– Med store prisøkninger og dyrere flybilletter er det overraskende at så mange av de yngre har feriebudsjett til å reise på dyre ferier, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Tett på halvparten av de mellom 18 og 29 år bruker hovedsakelig fly når de skal på sommerferie i år.  

De unge har mer valgfrihet
– Blant de yngste er det færre som har barn. De er mindre låst av de få, og ikke minst dyre, fellesferieukene som familiene med skolebarn må forholde seg til. Småbarnsforeldre som har sett boliglånet bli mye dyrere det siste året velger i større grad bort flyreisen, sier Lassen.  

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

Andelen som flyr synker jo eldre de spurte blir. 

– Blant de over 60 er det bare 1 av 4 som booker seg en flyreise i sommer. Kanskje utsetter mange ferien til i høst eller til vinteren, når prisene er lavere og været dårligere i Norge, sier skadesjefen.  

De eldste velger landeveien
Blant de som stort sett velger bil i sommer svarer aldersgruppene stikk motsatt.  

– Det er de eldste som helst velger bilferie, mens de yngste tydelig velger bort bilen. Fra fylte 30 velger mer enn halvparten bilen som hovedtransportmiddel i sommer. Det er et stort hopp fra den yngste gruppen, hvor bare 29 prosent går for bil, sier Lassen.  

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Forventer stor sommertrafikk på veiene
Etter påske og inn mot sommeren har Frende tydelig merket at mange nordmenn sikter seg inn på en sommer på fire hjul. Salget av forsikringer til campingvogner og bobiler har skutt i været.  

– Det blir nok en del av disse på veiene i sommer og etter ulykkessommeren vi så i fjor er det viktig at folk er oppmerksomme og forberedt på at det er mange andre som også vil ut på veiene på vei til sommerferien sin.  

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

I fjor omkom 67 personer på norske veier i mai (19), juni (18), juli (11) og august (19). Det viser tall fra Statens Vegvesen.  

Så mange dropper sommerferien
11 prosent av de spurte sier i Frendeundersøkelsen at de står over hele sommerferien i år.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.