Nikolai Astrup åpnet Microsoft-skyen i Norge

microsoft

I dag feiret Microsoft Norge åpningen av sine norske datasenterregioner og annonserte samtidig datoen for tilgjengeligheten av skyplattformen Microsoft Azure for alle norske kunder.

Microsoft Azure består av et stadig voksende spekter med skytjenester som hjelper organisasjoner med å bygge, administrere og distribuere programmer i et globalt nettverk.Flere kunder har allerede tatt de norske datasentrene i bruk, deriblant Equinor, Lånekassen, DNB og Posten. 

I dag ble det kjent at den norske skyen blir tilgjengelig for alle kunder og partnere fra 19. november.

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup, Microsofts president Brad Smith og administrerende direktør i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen, var blant dem som var tilstede under dagens markering. De understreket den viktige rollen Microsofts skyteknologi og de nye datasentrene vil ha i den digitale utviklingen av Norge.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Målet med skytjenester er å gjøre det enklere og mer effektivt å drive en virksomhet, enten det er en liten oppstartsbedrift eller et stort selskap.

– For oss er datasentrene en investering i Norge som skal bidra til vekst og å løfte norske selskaper og offentlig sektor til neste nivå. Data er en ressurs som kan bidra til en enorm verdi for Norge, hvis de lagres, behandles og analyseres på en sikker og intelligent måte. Disse datasenterregionene kombinerer lokal datalagring med global skalering, størrelse og sikkerhet, sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Når virksomheter flytter til skyen, er det viktig at de kan være trygge på at dataene og programmene både er lett tilgjengelige, men samtidig også sikre og i samsvar med regelverk og retningslinjer.

Hvert år bruker Microsoft en milliard dollar på sikkerhet i skyen. I tillegg til at datasentrene er fysisk sikret, krypteres alle data og selskapet bruker avansert maskinlæring for å oppdage trusler. Microsoft har tung ekspertise som beskytter data og oppfyller sikkerhets- og personvernskrav for kunder over hele verden.

President i Microsoft, Brad Smith, besøkte Norge denne uken for å markere åpningen av den norske skyen og muligheten denne gir for å aksellere digital transformasjon. 

– Våre kunder har betrodd oss til å beskytte, drifte og utvikle vår plattform på en måte som holder deres data private og sikre. Dette er et enormt ansvar og en tillit vi ikke kan bare kreve, men en tillit vi må gjøre oss fortjent til hver eneste dag, sier Smith.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Fra og med 19. november vil Microsoft Azure være tilgjengelig for alle norske kunder. I løpet av det kommende året vil datasenterregionene ekspandere med blant annet Office 365, Dynamics 365 og Microsoft Power Platform – på denne måten blir både verdens ledende produktivitetsløsninger og neste generasjons forretningsprogrammer og -verktøy tilgjengelig for norske kunder gjennom Microsoft-skyen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.