Norske artister sørger for julestemning i Netflix-serien «Hjem til jul»

netflix

«Hjem til jul» er en ny, norsk juleserie som slippes globalt via Netflix 5. desember. Serien handler om evig single Johanne som er lei av alle kommentarer rundt sivilstatusen sin og legger ut på en 24-dagers jakt etter en kjæreste hun kan ta med seg hjem til jul.

«Hjem til jul» er regissert av Anna Gutto og Per-Olav Sørensen (Quicksand, Kampen om tungtvannet, Nobel). I hovedrollen finner vi Ida Elise Broch.

Musikken i serien har fått en veldig sentral rolle og det har blitt skrevet flere nye låter til storsatsningen, blant annet fra Fay Wildhagen, SKAAR og Eva Weel Skram. 

Eva Weel Skram – Falle til ro
Eva Weel Skram har de siste årene hatt stor suksess med sine norskspråklige låter. Nå er hun aktuell med en sang om å ta seg tid til å finne roen med sine nærmeste i julen.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

I den nye julesangen «Falle til ro», har Eva virkelig klart å destillere følelsen av ro, håp og varme, lekkert produsert med strykearrangementer så florlette at man formelig kan se snøflakene dale ned mot jorden en rolig vinternatt. 

I tillegg har «Selmas sang» fra NRKs julekalender blitt en moderne juleklassiker, og med «Falle til ro» serverer Skram igjen det norske folk julestemning på et sølvfat. 

Fay Wildhagen – promise
Fay Wildhagen har for lengst plassert seg i det norske musikklandskapet. Hun har gitt ut to kritikerroste album som begge har ført til Spellemann-nominasjoner, og hun har vært på turné og spilt på festivaler landet rundt til strålende kritikker.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

Hun har god erfaring med å lage musikk til film, men julelåt er helt nytt for henne. Når spørsmålet kom om å lage en låt til «Hjem til jul» var det en utfordring hun tok på strak arm. Julen for Fay er veldig nostalgisk, magisk, men også melankolsk og det har hun klart å gjenspeile i låten promise,. En nydelig julelåt som vil få deg i julemodus og samtidig kanskje få oss til å se tilbake og reflektere over alt som har vært, før vi går inn i et nytt år. 

SKAAR – It’s Christmas After All
Hilde Skaars første år som soloartist har vært svært innholdsrikt, og nå avslutter hun det hele med å spre litt julestemning. «It’s Christmas After All» heter låten som hun slipper i dag. Denne har hun skrevet og produsert sammen med Askjell Solstrand (Aurora, Sigrid m.fl). Resultatet er en litt annerledes julelåt som belyser andre aspekter med høytiden enn bare fryd og glede. 

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

– Jula er ei tid der forventningene er store og det er lite rom for å være utenfor eller lei seg. Likevel er det mange som føler seg ensomme og triste i jula. Mange julelåter er på sine måter en hyllest til jula, og fokuserer kun på fryd og glede, men denne låta går ut til de som ikke bare gleder seg til jul.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.