Næringslivets klimapris 2019 til Rockwool på Zero-konferansen

zero

Næringslivets klimapris gikk i 2019 til AS Rockwool for utvikling av en ny teknologi som vil redusere både CO2-utslipp og avfall i fabrikken deres i Moss betydelig.

– Rockwool tar ledelsen, og viser samtidig at Norge kan bane vei for teknologiutvikling med globale ringvirkninger, sier Marius Holm, daglig leder for miljøstiftelsen ZERO, i en pressemelding.

Rockwool vant prisen for elektrifisering av steinullfabrikken i Moss, Norge. Anlegget vil kutte direkte C02-utslipp med 80 prosent, og redusere eget avfall til deponi med 95 prosent.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

– At årets vinner er en industriell aktør i byggebransjen er veldig gledelig. Både i industrien og innen byggebransjen står vi overfor store utfordringer med elektrifisering og bruk av utslippsfrie løsninger. Her tar ROCKWOOL ledelsen, og viser samtidig at Norge kan bane vei for teknologiutvikling med globale ringvirkninger, sier Marius Holm, daglig leder for miljøstiftelsen ZERO i en pressemelding fra Zero.

Det var under Zero, en av Europas største klimakonferanser, at ROCKWOOL ble kunngjort som vinneren av Næringslivets klimapris, 6. november 2019. Formålet med denne prisen er å oppmuntre til klimavennlig innovasjon i norske selskaper, samt å være oppmerksom på selskaper som har oppnådd gode resultater og er foran feltet.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Alle de nominerte selskapene «må ha lansert eller implementert virkelige innovasjoner på sitt felt. Det kan være enten teknologiske nyvinninger eller forretningsmodeller som er drivere for klimavennlige løsninger eller annen klimavennlig konvertering. Resultatet må være betydelige utslippskutt eller bidrag til å innføre teknologi med lavutslipp».

CEO for Rockwool, Jens Birgersson kommenterte:

– Bærekraft er helt sentralt i vår forretningsmodell, og vi er veldig stolte av å motta denne prisen i et så ledende, klimabevisst land som Norge. Med denne nye smelteteknologien på plass, vil vi være i stand til å møte den økende etterspørselen i markedet for sirkulære byggematerialer med lave karbon utslipp. Vi takker ZERO for å ha anerkjent vår innsats, og selvfølgelig også ENOVA for støtten til pilotprosjektet på vår fabrikk i Moss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.