Arrangerer Hanegal sommerleir på Ljønes ved Bodø

Matias Bjune Pedersen

I sommer arrangerer søsknene Matias Bjune Pedersen (23) og Karlotte Bjune Pedersen (19) Hanegal Gårds- og teaterleir – sommerleir på Medtigården på Ljønes – der de begge er oppvokste. Ljønes har en rik og langstrakt historie, og det er dette søsknene vil vise frem da de inviterer barn fra 9-13 år.

Bygda sies å være setested for den kjente vikinghøvdingen Raud den Rame, og dette kan man se tydelige spor etter i omgivelsene. Ljønes er spettet med gravhauger, arkeologiske funn og gamle hus og nausttufter.

Les også:  Nye kjøkken-trender hos Designa i Bodø

– Bare for noen år siden fant arkeologer en 1000 år gammel mynt fra Istanbul bak fjøset vårt. Gårdstradisjonene er eldgamle, og Ljønesøya rett utenfor bærer på en mørk hemmelighet. Vi vil bruke tid på å fortelle for barna, oppleve bakteppet til fortellingene, naturen, dyra og gårdslivet, sier Matias. 

For tiden drives gården av moren Eirin Ingeborg Bjune. Gården er en økologisk og 4H-godkjent – en av tre 4H-gårder i kommunen –  med dagtilbud for eldre, skoletilbud og aktivitetsdager for asylmottaket på Tverlandet.

– Vi vil åpne for at barn fra asylmottaket skal få delta. Teater- og fortellerlek i disse omgivelsene tror vi kan være en fantastisk opplevelse for barna, sier Eirin.

Les også:  Savnet mann i Bodø funnet: Trenger helsehjelp

Gårdsleiren arrangeres under 4H’s sommerklubber – som også arrangerer klubber på Givær og Bodin gård denne sommeren. 

Karlotte går i familiens fotspor, og er til sommeren utdannet agronom ved naturbrukslinja i Mosjøen. Matias er skuespiller, og har mye erfaring med å jobbe med barneteater. Sommeren 2020, og denne våren, turnerte han i Nordland med to ulike teaterforestillinger ved Den Kulturelle Skolesekken – spilte i en barneforestilling for fulle hus ved Musikkfestuka i fjor – og har arrangert lignende teatercamper i Bodø og Skjerstad tre år på rad. 

Les også:  Savnet mann i Bodø: Politiet ber om tips

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Dette området har så mye potensiale til denne typen arrangement – og vi håper at dette er noe vi kan fortsette med, sier Matias.

– Vi gleder oss til dette – og gjør selvfølgelig det vi må for å gjøre det til et smittetrygt arrangement, legger Karlotte til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.