Politiet etterforsker påstandene mot Gjert Ingebrigtsen

elden advokatfirma

SørVest politidistrikt informerte i dag om at de har åpnet etterforskningen mot Gjert Ingebrigtsen på bakgrunn av de opplysningene som fremkom i sønnenes kronikk i VG.

– Dette var ikke uventet, og min klient er trygg på utfallet av en slik etterforskning, sier advokat John Christian Elden.

Det at politiet åpner etterforskning innebærer ikke det foreligger skjellig grunn til å mistenke Ingebrigtsen for noe straffbart. Ingebrigtsen er ikke siktet i saken. En etterforskning skal belyse alle sider av en sak, både det som taler til fordel og ulempe for den mistenkte, og ivareta Ingebrigtsens grunnleggende rettssikkerhet.

Les også:  Svømming: To nye norske rekorder

Det har vært umulig for Ingebrigtsen å forsvare seg mot de udokumenterte påstandene sønnene hans fremsatte i VG. Ingebrigtsen er tydelig på at påstanden om voldsbruk er grunnløse.

– Selv om en politietterforskning selvfølgelig er en stor belastning både for Gjert Ingebrigtsen og resten av hans familie i en allerede vanskelig tid, er det samtidig hans eneste mulighet for å renvaskes, sier advokat John Christian Elden.

Les også:  En splitter ny redningsskøyte er kommet hjem til Bodø

Gjert Ingebrigtsen vil samarbeide fullt ut med politiets etterforskning, og ser fram til å avgi sin forklaring for politiet innen kort tid, slik at saken får en raskest mulig avklaring.

– Jeg vil også anmode om etterforskningsskritt på vegne av min klient, deriblant vitneavhør av personer vi mener kan belyse saksforholdet, opplyser advokat Elden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.