John Olav Nilsen & Nordsjøen slipper albumet «I liv og arbeid»

hes

John Olav Nilsen & Nordsjøen slapp nylig singelen «Diaspora-tårer» og er nå klar med et nytt album. Det ferske albumet «I liv og arbeid» slippes 27. november, i tillegg legger bandet ut på turné.

– Etter to plater som ble laget i eget studio, gikk vi denne gangen vekk fra de trygge trommemaskinene og de medgjørlige dataprogrammene. Vi kjente på oss at vi måtte fange kjernen av musikken i levende live. Valget falt på en kjent og kjær nedlagt kjøttforedlingsfabrikk, forteller John Olav Nilsen.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

– Ingen filmtriks eller samlebåndssnarveier var det plass til. Bare spilling som om noe stod på spill. Blåse opp en storm og temme vinden. Jeg brukte 2 år i forkant på å utforske det musikalske landskapet som preger platen, det ble nesten vår undergang, men med Eirik Marinius Sandvik (produsent og instrumentalist på platen) og resten av gjengen i Nordsjøen om bord klarte vi å reise oss og male frem et album som når inn og river opp, forklarer Nilsen.

Les også:  MUSIKK: Gåte slipper låta "Førnesbrunen"

På nyåret legger John Olav Nilsen & Nordsjøen ut på en turné til flere storbyer i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.