Therese Johaugs beste treningstips for ferien

apollo

Synes du det er vanskelig å opprettholde treningen i ferien? Fortvil ikke: Her er Therese Johaugs beste treningstips til deg som er på reisefot!

Tar du pause fra treningen i ferien? Det er du ikke alene om. Mens noen bevisst lar løpeskoene bli igjen hjemme, pakker andre dem engasjert med seg i kofferten – uten å nødvendigvis ta dem i bruk.

– Noen synes det blir vanskelig å opprettholde treningen fordi de mangler utstyr, andre kvier seg fordi man ikke vil tilbringe den verdifulle tiden innelåst på et svett treningsrom. Derfor har vi satset stort på et variert utendørs treningstilbud på flere av våre hotellkonsept, i tillegg til rendyrkede treningsreiser gjennom Apollo Sports, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Les også:  60 millioner kroner til forskning på kvinnehelse

En av ambassadørene for Apollo Sports er ingen ringere enn Therese Johaug. I samarbeid med brandet Johaug arrangerer hun to treningsreiser i året, hvor førstkommende går allerede 24. september til den greske øya Limnos.

– Mitt aller beste tips til å holde formen i ferien er å tenke enkelt, ha det gøy – og husk at alt er bedre enn ingenting. Ta bena fatt når du utforsker reisemålet og benytt tilgangen til strand og basseng! Unn deg en god svømmetur, test ut SUP eller lån en kayak. Mange hoteller tilbyr også fasiliteter som tennis, padel og utendørs WOD bokser, som gjør at du kan legge inn både sosiale og intensive økter, sier Therese Johaug.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

I tillegg råder hun deg til å ta treningsøktene tidlig på dagen. Ikke bare byr morgenen på behagelige temperaturer, men du unngår også å få hold. Sist, men ikke minst anbefaler Therese deg å gå for intervaller, da de både er raske og effektive.

– Selv foretrekker jeg en kort og intensiv økt rett etter jeg har stått opp, sier hun og trekker frem tre favoritter:

  • 10 x 45 sek med 15 sek pause x 2 serier, med 2 minutters pause mellom seriene.
  • 4 x 4 min med 2 min pause.
  • Pyramideintervall på 321321, med 1 min pause.

For å sørge for et bredt og variert treningstilbud på treningsreisen Johaug Recharge i september, tar Therese med seg to eksterne trenere til Limnos: Personlig trener og livstillscoach Ina Moe, og fysioterapeut og verdensmester i disco-dans, Julie Sofie Wichmann. Her er deres beste tips til trening i ferien!

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

Tips fra Ina: Velg 3-5 favorittøvelser, bestem antall repetisjoner og gjør de så mange runder du rekker i alt fra 5 til 30 min. Ta også bena fatt og begi deg ut på tur med reisefølget ditt!

Tips fra Julie: Mitt beste tips til ferietrening er trappeøkter! Jogg, sprint, hink, hopp; her er det kun fantasien som setter grenser. Prøv deg også på Tabata-økter: 20 sekunders arbeid med 10 sekunders pause i mellom x 8 = 4 minutter totalt, gjerne i flere runder. Tabata kan brukes til både styrkeøvelser, løping og sykling, og kan også kombineres.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.