Norwegian fjerner krav om munnbind på flyvninger i Skandinavia

norwegian

Smittesituasjonen og avviklingen av myndighetenes restriksjoner i Norge, Sverige og Danmark gjør at det fra mandag 18. oktober ikke lengre er et krav om å bruke munnbind om bord på Norwegians flyvninger på innenriksruter og ruter mellom disse landene.

Etter anbefalinger fra EASA, Det europeiske byrået for flysikkerhet, innførte Norwegian et krav om bruk av munnbind om bord på flyvninger 17. juni 2020. Med bakgrunn i dagens smittesituasjon og stadig færre restriksjoner, bortfaller nå kravet om bruk munnbind om bord på flyvninger i og mellom de skandinaviske landene.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Norwegians innstilling har vært å opprettholde munnbindkravet i en så kort tidsperiode som mulig, men allikevel så lenge som nødvendig. De som fortsatt ønsker å benytte munnbind er selvsagt velkommen til å gjøre det.

Norwegian opprettholder kravet om bruk av munnbind ombord på flyvninger til øvrige europeiske destinasjoner inntil videre fordi smittesituasjonen i landene i Europa er varierende. I oktober har Norwegian 159 innen- og utenriksruter til populære destinasjoner i Europa, og med det en betydelig internasjonal aktivitet.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

Passasjerer bes være oppmerksomme på at det fortsatt er krav om munnbind ved de fleste nordiske og europeiske flyplassene. Videre er det slik at dersom en reise innebærer en mellomlanding, og den første delen av reisen foregår i eller mellom Norge, Sverige og Danmark, så må passasjerene bruke munnbind på den delen av reisen som går ut av disse landene. Passasjerene oppfordres til å selv sette seg inn i gjeldende regelverk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.