Takk for friheten, Norge

slottet

Friheten i Norge må vi ikke ta for gitt, vi er heldige som har demokrati og dette har Norge kjempet seg frem til. Til og med vår kong Harald har vært flyktning.

Vi som har innvandrerbakgrunn må alltid ha det i bakhodet at friheten i Norge er en gave som vi må verdsette, plutselig kan den bli tatt fra oss hvis vi ikke bidrar til å opprettholde friheten.

Det fikk vi smake på 22. juli da Breivik, en norsk gutt, sto for den grusomme handlingen på norsk jord. Han har ikke bare ødelagt sitt eget liv, men flere andres også.

Les også:  Ny undersøkelse: Togpassasjerene er mindre fornøyd

Svart-hvitt tenking er skadelig og vi er alle ansvarlige for å ikke skape fiendebilder. Det er mye jeg kan si om Brevik, jeg mener at han også er en offer for at systemet rundt han ikke fungerte da han var i kontakt med barnevernet og hjelpeapparatet, men å bli en drapsmann, kunne det stoppes?

Vi må fange opp de som er i faresonen for å bli terrorister, enten om det er islamistisk terror eller annen ideologi. Terror skaper mer frykt og 22. juli har satt sine spor, flere av de overlevende unge har fått sine liv ødelagt.

Les også:  LESERINNLEGG: Trygg skolevei med FrP

Der hvor jeg kommer fra, Peshawar, er det ofte terrorangrep, Taliban kan når som helst finne på gå inn med en selvmordsbomber i en folkemasse hvor det er en normal hverdag, plutselig kan du se døde mennesker etter et angrep.

Jeg har ofte spurt meg selv, hva hvis disse terroristene kunne lære av et angrep at dette bare fører med seg lidelser, men nei – det skjer igjen, gang etter gang.

Les også:  Vedum med varme ord om Senterparti-veteranen Anne Enger Lahnsten

Hva er det Taliban vil oppnå? Lidelser for sivilbefolkningen gang etter gang.

Vi må takke Norge for friheten og ikke ta det for gitt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Abida Akhtar Nilsen

Norsk-pakistansk forfatter og frihetsforkjemper. Nominert til Plan Norge Jenteprisen 2017. Styremedlem Senter for sekulær integrering.