Program i Bodø i språkuka 2021

nfk

Hold av mandag 25.-onsdag 27. oktober kl. 18.00-20.30 og besøk det samiske «pop-up kulturhuset» (lavvo med plasskapasitet til ca. 70 stk.) utenfor Fylkeshuset i Bodø/Bådåddjo.

Det inviteres til tre ettermiddager/kvelder utenom det vanlige, og du kan her få sjansen til å få med deg litt innblikk i lulesamisk språk og kulturliv, opplyser Nordland fylkeskommune.

Arrangementene er åpne for alle, foruten at det er aldersgrense 12 år onsdag 27. oktober. Plassbegrensning på ca. 70 personer. (Vær tidlig ute dersom du vil sikre deg plass.)

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Mandag 25. oktober kl. 18.00-20.30:

«Finnes det samiske stedsnavn i Bodø? Hvorfor heter det Mørkved og Hunstad?  Kom det en hær i land på Hærnes?» Foredragsholder Eivind Langås gir oss noen svar og kanskje enda flere spørsmål om skjulte samiske     stedsnavn i Bodø og omegn.

Tirsdag 26. oktober kl. 18.00-20.30:

«Skråblikk fra den samiske verdenen» med Kalle Urheim

Dette blir en stemningskveld med både fortellinger, filmsnutter, joik og musikk.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Onsdag 27. oktober kl. 18.20.30:

«Skrømtkveld» (12 års aldersgrense) med Kalle Urheim og Eivind Langås.

Vi avrunder vårt program i lavvoen med samiske skrømthistorier hørt og videre fortalt fra generasjon til generasjon, der historiene ofte og gjerne har overlevd rundt bålet.

Enkel bevertning alle dager. Gratis arrangement. Husk varme klær.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.