ANNONSE: Bør du skaffe deg et kredittkort?

Med det rette kredittkortet får du en lang rekke sjenerøse fordeler. Det er ikke uten grunn at enkelte eier flere kort. De ønsker å utnytte de inkluderte fordelene fullt ut.

Hvis du aldri har eid et kredittkort spør du deg kanskje om det er verdt å skaffe seg et? Det korte svaret er ja, selv om det også er ting du bør passe på.

For at du skal leve godt med kredittkort må du finne et kort som passer deg. Gjennom å sammenligne flere kort med hverandre, øker du mulighetene for å finne det beste kortet for din livsstil, dine interesser og dine behov.

Kredittkortfordeler

Du kan få mange forskjellige fordeler med kredittkort. Det er, for eksempel, mulig å spare mange tusen kroner i året med rabattene som følger med de beste kortene.

Gode kredittkort kan også inkludere forsikringer som gjør hverdagen litt tryggere. Her er noen eksempler på typiske kredittkortfordeler:

  • Rabatter – Mange banker og kredittkortselskap tilbyr rabatter i egne selskaper eller hos samarbeidspartnere. Dette gjør det mulig å spare penger på alt fra drivstoff og reiser til shopping og opplevelser.
  • Bonus og cashback – Kredittkort, som er koblet til et lojalitetsprogram, inkluderer vanligvis bonus eller cashback, altså penger tilbake. Med de beste bonuskortene er det mulig å tjene penger på nær sagt all kredittkorthandel.
  • Forsikringer – Gode kredittkort inkluderer flere verdifulle forsikringer som du slipper å betale for. Det er ikke uvanlig at du kan få både reiseforsikringer og ID-tyveriforsikringer med mange av kortene. Noen kort inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil eller forsikring mot å fylle feil drivstoff på bilen, for eksempel.
  • Gebyrfritt – Du har mulighet til å unngå typiske kredittkortgebyrer med mange av toppkortene i Norge. Vekslingsavgifter og gebyr for uttak av kontanter i minibanker er eksempler på kostnader som følger med mange kort. Velger du det rette kortet, kan du unngå slike ekstrakostnader.
  • Økonomisk buffer – Du trenger ikke å bruke et kredittkort ofte for å ha nytte av det. Et godt kort kan fungere som en økonomisk buffer. Skulle oppvaskmaskinen ryke, for eksempel, vil kortet kunne løse det økonomiske problemet der og da.
Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Andre fordeler

Det finnes flere fordeler, slik som at de fleste kredittkortene på markedet ikke plager deg med årsavgifter. Dette innebærer at du kan utnytte fordelene uten å betale noe ekstra. Passer du samtidig på å betale tilbake alt du skylder med kortet hver gang du får en kredittkortregning, slipper du også renter.

Både bruk og eierskap av kredittkort kan med andre ord være gratis når du ser bort fra det du betaler for varer og tjenester.

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

Finn riktig kredittkort

Velger du feil kredittkort risikerer du å måtte betale unødvendige avgifter og gebyrer. Det kan også hende at du går glipp av muligheten til å spare penger med kortet.

Ønsker du, for eksempel, å bruke kredittkort for å spare penger på diesel eller bensin? Da er det et såkalt bensinkort du skal ha. Disse kan gi deg titalls ører i rabatt per drivstoffliter. Virkelig gode drivstoffkort gir deg også nyttige forsikringer for bileiere.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Hvis du ønsker kort som først og fremst gir deg fordeler på reisene dine, må du se på de ulike reisefordelene. Kort som gir deg rabatt på flyreiser og hotell, samt gratis reiseforsikringer, er hva du bør ha.

Utfordringen er at de ulike kredittkortene ikke inkluderer alle fordelene samtidig. Noen kort er best på drivstoffrabatter. Andre kort passer best for reisevirksomhet, for eksempel. Velger du feil, kan du ende opp med kortfordeler du sjelden eller aldri har bruk for.

Sammenlign kredittkort

At forskjellige kort har ulike fordeler er grunnen til at du bør sammenligne kredittkort. Tenk igjennom hva du ønsker å bruke kortet til og hvilke fordeler det bør ha. Sammenlign flere kredittkort for å finne det som tilfredsstiller fordelsbehovene dine. Dette er den beste metoden for å finne kortet som passer deg best.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.