Høye forventninger til julefeiringen?

julebaking

Julen er tid for hygge, mat og familie- men også ofte relatert til stress, forventningspress og overflod i tillegg til all kosen.

I en juleundersøkelse gjort av Opinion 2018 med et formål om å avdekke holdninger til jul og julefeiring, fremkommer det at 7% av Norges befolkning i alderen 18-45 år debuterer som ansvarlig for julefeiringen i desember 2018.

– Det ligger en stor spenning og en del forventninger i det å skulle gjøre noe for første gang, og da spesielt å sette sammen en julefeiring sier Veronica Vatn, prosjektleder for jul i MatPrat.

Les også:  Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

Dette viser også undersøkelsen gjort av Opinion. På spørsmål om hva som føles mest stressende i juletiden svarer 23% at det er forventningene om at alt skal bli vellykket.

De unge
Undersøkelsen viser også at blant de som har hatt ansvar for julefeiringen for første gang, er det flest i aldersgruppen 25-29 år. Likevel har folk flest ikke noe syn på hvor gammel man bør være før man får ansvaret for julefeiringen.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Det er også de unge som er mest opptatt av at alt skal være «perfekt», og det kan spekuleres i om dette har en sammenheng med presset i sosiale medier eller om det kun går på at man er uerfaren.

– Vi opplever at det er et behov som må dekkes her, og at det er viktig å sette fokus på det som betyr noe i julen. Det er mange som gruer seg til jul, er i sorg eller bare kjenner på det at nervene tar fullstendig overhånd. I den sammenheng har vi laget en webserie bestående av fire episoder hvor vi håper å kunne gi forbrukeren nyttige tips i forbindelse med juleforberedelsene, og med et ønske om å bidra til økt kunnskap og trygghet rundt forberedelser av julefeiringen- serien lanseres 4. desember, avslutter Vatn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.