Nyskapende produkt av skreirogn fikk heder og ære

matmerk

Bottarga Borealis er noe helt nytt, rogn fra skrei som saltes og tørkes på hjell. Det gjør det absolutt kvalifisert til Spesialitetsmerket for utvalgt lokalmat, sa Marit Strand, Fagsjef i Matmerk da hun delte ut beviset for at produktet er tatt opp i den offisielle lokalmatmerkeordningen «Spesialitet»

Bottarga Borealis ble tildelt Spesialitetsmerket for utvalgt lokalmat under åpningen av matfestivalen SMAK, i Tromsø. Produsent er Tromsøselskapet Hrogn AS og produksjonen foregår i Kvaløyvågen i Troms.

– Vi er veldig glade for å få tildelt Spesialitetsmerket! Vi er en ung bedrift som har et nyskapende produkt som er lite kjent i Norge. Spesialitetsmerket er meget viktig for oss i vår profilering og merkevarebygging, både i Norge og internasjonalt. Som nykommer på markedet bidrar merket med å legitimere og skape tillit til kvaliteten på produktet. Merket har derfor stor verdi for oss, sier Jonas Juselius fra Hrogn AS.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

– Dette er et fantastisk produkt, fortsetter han; Bottarga er saltet og tørket fiskerogn. Det er et tradisjonelt produkt, som har blitt produsert og brukt i hele Middelhavsregionen i hundretalls år. I Norge og Nord-Europa er bottarga et relativt ukjent produkt. Bottarga Borealis, er produsert av rogn fra skrei, som blir saltet og tørket på hjell på tradisjonelt vis. Bruken av skrei og den lange modningstiden, utendørs i det kalde nordnorske klimaet, gjør produktet helt unikt, avslutter Juselius

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Nordnorsk delikatesse
Bottarga er en nordnorsk delikatesse laget av saltet og hjelltørket skreirogn. Produktet lages av rogn fra fersk, linefanget skrei. Rognen bearbeides videre manuelt før den henges på en tradisjonell tørkehjell fra. Tørkeperioden foregår fra januar til april.

Matmerks Fagjury som vurderte smaken var begeistret og la vekt på at Bottarga Borealis dufter friskt av sjø og er kompleks aromatisk og meget smaksrik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.