I vinter vil vi oppleve, oppdage og bli kjent!

ferie

Etter en rekordvarm sommer er vinterens reisetrender er tydelige: Nå står eksotiske paradis, unike hoteller og nye opplevelser øverst på ønskelisten. Eventyrlystne nordmenn setter dermed nye destinasjoner på kartet – og børster støv av gamle klassikere!

– Etter en rekordlang badesommer, er det ingen tvil om at nordmenn nå ønsker å benytte ferien til noe mer og gjøre noe annerledes! Eventyr og opplevelser er populære reisetrender i år, og mange unner seg det lille ekstra, sier Tonje Løkaas Fossum, Markedssjef i Apollo.

Klassikere med ny tvist
Kanariøyene er fortsatt vinterens mest populære reisemål, men nå begynner flere å få øynene opp for hva som gjør hver øy unik. Eksempelvis er Gran Canaria blitt en storfavoritt for turentusiaster, og stadig flere av oss utforsker øyas landsbyer og fjell til fots. Samtidig har Fuerteventuras gigantiske strender og gode vindforhold gjort øya til et mekka for surfere av alle slag, og frodige Tenerife lokker oss med både majestetiske Teide og Mascadalen.

Les også:  Fra sofa til sti - 7 måter fotturer kan forandre livet ditt på

– Kanariøyene har lenge vært et undervurdert som reisemål for de som ønsker seg mer enn sol og bad, men det er på vei til å snu. Mange begynner endelig å få øynene opp det brede tilbudet av friluftsaktiviteter som finnes her, og slik har man også plutselig oppdaget en helt ny favoritt, sier Fossum.

Eksotiske opplevelser
Mens Kanariøyene holder seg stabilt, øker de mer eksotiske destinasjonene. Thailand utmerker seg som en favoritt også i år, og til vinteren øker Apollo kapasiteten hit med 15 prosent – med blant annet en direkterute til Krabi. Også Bali, Goa, Sri Lanka og Vietnam vokser.

– Vi ser en økende etterspørsel etter eksotiske destinasjoner som byr på mer enn flotte strender. Som globetrottere er vi ferdige med å være late tilskuere – nå vil vi være aktive deltakere. Vi vil utforske mer, bli kjent med lokalbefolkningen, lære om kulturen og oppdage skjulte skatter, sier Fossum.

At stadig flere av oss lar håndkleet bli igjen på hotellrommet til fordel for forkleet kommer derfor ikke som noen stor overraskelse. Matopplevelser er blitt en viktig faktor for oss som reisende, på lik linje som unike naturopplevelser. Hvem drømmer vel ikke om å se elefanter i det fri, sveve over rismarker, padle kajakk gjennom jungelen, eller bade i fossefall?

Les også:  Finnair åpner sommerrute fra Bodø lufthavn til Helsinki

Nye og gamle favoritter
Til stor glede for både solsultne og historieinteresserte er Egypt endelig tilbake, og fra vinterferien av står badebyene Hurghada, El Gouna, Sahl Hashees og Soma Bay og hoteller i alle klasser i Apollos program.

Også emiratene når nye høyder. Grunnet høy etterspørsel øker Apollo kapasiteten hit med over 50 prosent, og det er først og fremst de mindre emiratene som raser frem som nordmenns favoritter. Mens barnefamiliene velger strandparadiset Fujairah, har aktive og eventyrlystne nordmenn fått øynene opp for Ras al Khaimah; Emiratet som byr på både kulturelle og arkeologiske skatter, og utendørs adrenalinrush i form av både terrengsykling, klatring, dykking og verdens lengste zipline.

Les også:  Katteeiere, tenk på dette i sommer

Boom for fleksible pakkereiser i desember
I tillegg til tradisjonelle pakkereiser tilbyr Apollo fleksible pakkeløsninger med rutefly – både til storbyer, strender og spennende destinasjoner verden over. For disse pakkene er det spesielt tre ting som utpeker seg som tydelige reisetrender i vinter:

Salget av femstjerners hoteller øker med nærmere 60 prosent, desembersalget er opp hele 35 prosent – og de av oss som tilbringer julemåneden utenlands velger først og fremst å gjøre det under palmene på en kritthvit strand.

– Mauritius, Seychellene og Mexico er blant de mest populære destinasjonene – og vi vil bo godt! Sistnevnte gjelder ikke bare våre fleksible pakkereiser, men generelt. Boutique-, og designhoteller øker i popularitet, det samme gjør unike hoteller med lokal touch. Det viser at vi i større grad ikke bare velger reisemål basert på personlige interesser, men også bostedet. Hele reisen skal gjenspeile hvem vi er, sier Fossum.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.