Norsk Mat

Matmerk skifter navn til Norsk Mat

Stiftelsen Matmerk skifter i løpet av første halvår 2021 navn til Stiftelsen Norsk Mat, melder organisasjonen i en pressemelding. – En stiftelse som skal styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon bør ha et... Les mer »
matmerk

Utmerkelse til Østavind fra Helgelandskysten

Det sies at når østavinden farer over Helgeland, fører den med seg finvær og det gjør godt for både folk og kyr. I denne sammenheng snakker vi om osten Østavind. Østavind blir... Les mer »
matmerk

Nordlendinger har fått økt tro på egen matmakt

Nordnorske forbrukere er de som i størst grad har fått øynene opp for at deres valg i matbutikken betyr noe. Det viser undersøkelser Matmerk har gjort før og under koronakrisen. – Flott... Les mer »
svolvær

LESERINNLEGG: Slik beskytter vi lokalmaten fra Lofoten og resten av landet

Samme hvor vi er i Norge, er vi ikke langt unna lokale matskatter av internasjonal verdi. Det skal vi være mer stolte av – og sammen kan vi i fremtiden få langt... Les mer »
matmerk

Jubel i Berlin for lokalmat fra fjell, fjord og vidde

Under åpningen av Norges stand på Grune Woche, delte statsråd Bollestad ut heder og ære. Fire stolte lokalmatprodusenter fikk bevisene på at deres produkter er i særklasse. – Reinsdyrkjøtt fra Røros, elgkjøtt... Les mer »
mat

Kun 1 prosent foretrekker importert kjøtt – Og ribba skal være norsk!

To av tre norske forbrukere vil ha norsk ribbe til jul. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Matmerk. – Ribba skal være norsk, ferdig snakka, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i... Les mer »
matmerk

Bassturøkt lammelår rett opp i mateliten

Bassturøkt lammelår fra  Bortistu Gjestagard er  et tradisjonsprodukt med sterk lokal identitet . Råvaren kommer fra Trollheimen og lammelårene røykes i en røykbadstu fra 1850. – Jeg håper mange får øynene opp for dette... Les mer »
matmerk

Disse damene har over hundre års erfaring i rekepilling

Håndpillede reker fra Lyngenfjord har fått sin plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse. De proffe rekepillerne fra Lyngen ble mottatt med varm applaus under tildeling av Spesialitet-merket i Oslo. –... Les mer »
matmerk

Fikk eple-takk av statsministeren

Under Gladmat-festivalen onsdag ble eplemostprodusenten fra Grønvik Gard i Hjelmeland kalt opp på scenen og gratulert av statsminister Erna Solberg. – Takk for at du bidrar til å sette Norge på kartet... Les mer »
nyt norge

Norges offisielle opprinnelsesmerke for mat er 10 år

10. mai feiret Nyt Norge 10-års jubileum som merkeordning. Dette er Norges offisielle opprinnelsesmerke og det er svært godt kjent blant forbrukere. En undersøkelse MediaCom Insight har gjort for Matmerk høsten 2018... Les mer »