matmerk

Jubel i Berlin for lokalmat fra fjell, fjord og vidde

Under åpningen av Norges stand på Grune Woche, delte statsråd Bollestad ut heder og ære. Fire stolte lokalmatprodusenter fikk bevisene på at deres produkter er i særklasse. – Reinsdyrkjøtt fra Røros, elgkjøtt... Les mer »
mat

Kun 1 prosent foretrekker importert kjøtt – Og ribba skal være norsk!

To av tre norske forbrukere vil ha norsk ribbe til jul. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Matmerk. – Ribba skal være norsk, ferdig snakka, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i... Les mer »
matmerk

Bassturøkt lammelår rett opp i mateliten

Bassturøkt lammelår fra  Bortistu Gjestagard er  et tradisjonsprodukt med sterk lokal identitet . Råvaren kommer fra Trollheimen og lammelårene røykes i en røykbadstu fra 1850. – Jeg håper mange får øynene opp for dette... Les mer »
matmerk

Disse damene har over hundre års erfaring i rekepilling

Håndpillede reker fra Lyngenfjord har fått sin plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse. De proffe rekepillerne fra Lyngen ble mottatt med varm applaus under tildeling av Spesialitet-merket i Oslo. –... Les mer »
matmerk

Fikk eple-takk av statsministeren

Under Gladmat-festivalen onsdag ble eplemostprodusenten fra Grønvik Gard i Hjelmeland kalt opp på scenen og gratulert av statsminister Erna Solberg. – Takk for at du bidrar til å sette Norge på kartet... Les mer »
nyt norge

Norges offisielle opprinnelsesmerke for mat er 10 år

10. mai feiret Nyt Norge 10-års jubileum som merkeordning. Dette er Norges offisielle opprinnelsesmerke og det er svært godt kjent blant forbrukere. En undersøkelse MediaCom Insight har gjort for Matmerk høsten 2018... Les mer »
matmerk

Smaksbedømmer landets beste lokalmat

– Jeg vil si at jeg kjenner på både ærefrykt og alvor, sier kokk Ole Martin Alfsen. Han er en av nykommerne i Spesialitet-fagjuryen. De lukter, smaker, vurderer og godkjenner produkter som... Les mer »
det norske måltid

Her er årets vinnere i Det Norske Måltid

Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets 12 beste matprodukter og råvarer fra vårt langstrakte land er kåret av juryene i Det Norske Måltid. I... Les mer »
matmerk

Nyskapende produkt av skreirogn fikk heder og ære

Bottarga Borealis er noe helt nytt, rogn fra skrei som saltes og tørkes på hjell. Det gjør det absolutt kvalifisert til Spesialitetsmerket for utvalgt lokalmat, sa Marit Strand, Fagsjef i Matmerk da... Les mer »
matmerk

Målselvnepe fra Nord-Norge – En unik og elsket matskatt

Under åpningen SMAK – Nordnorsk Matfestival i Tromsø fikk Målselvnepe fra Nord-Norge tildelt Beskyttet Betegnelse. Dette gir Målselvnepe fra Nord-Norge samme beskyttelse mot juks og kopiering som parmesanost og champagne. – Det... Les mer »