Utmerkelse til Østavind fra Helgelandskysten

matmerk

Det sies at når østavinden farer over Helgeland, fører den med seg finvær og det gjør godt for både folk og kyr. I denne sammenheng snakker vi om osten Østavind. Østavind blir ystet av nordnorsk melk fra kyr som beiter i det frodige landskapet mellom havet og de mektige fjellene «De syv søstre». Dette er med på å gi en ost med karakter og en rik, fyldig og aromatisk smak.

– Med Østavind fra Tine har vi en norsk ost som kan minne både om parmesan og manchego, men som lages her på flotte Helgeland. Melka kommer faktisk rett fra kyr som vandrer helt nede i fjæra og dette er med på å lage ost i særklasse, sier adm.dir i Matmerk, Nina Sundqvist. Hun delte ut Spesialitet-merket for unik smak til osten Østavind fra TINE under et arrangement på meieriet på Sømna.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Under oste-VM som ble arrangert i Bergen i 2018 fikk Østavind fikk bronsemedalje.

– Norsk ost er et fantastisk produkt. I de siste verdensmesterskapene har norske oster forsynt deg grovt av medaljene. Østavind er et bevis på at en stor aktør som TINE også har fokus på gode lokale råvarer og produserer lokalmat i særklasse», forteller Sundqvist.

– Jeg må få takke våre dyktige ansatte her på meieriet, som produserer ost 5 dager i uka, 50 uker i året – og legger både stolthet og ære i kvaliteten til produktene som meieriet leverer. Ikke rart Østavind blir god, smiler en fornøyd meierisjef Kurt A.Nilssen.

Les også:  Roser utbyggingen av sørfold-tunnelene

Østavind er et resultat av 2 år med produktutvikling og den produseres kun på TINE sitt meieri på Sømna.

– Det er en fantastisk anerkjennelse for Østavind å motta Spesialitet-merket fra Matmerk. Det gjør at nye forbrukere blir nysgjerrig på å smake den gode osten som produseres i havgapet på Helgeland. Da vi utviklet osten var vi opptatt av at den skulle skille seg fra øvrige oster vi har, sier produktutvikler i TINE May-Liss Heggeland som har vært med å utvikle Østavind.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Fagjuryen for Spesialitet møtes fire ganger i året for å smake på lokalmatprodukter som er blant de beste i landet. Produkter som får høy nok score, tildeles Spesialitet-merket som signaliserer norsk lokalmat i særklasse. Den kjente kokken Harald Osa sitter i fagjuryen og er full av lovord.

– Dette er en ost som jeg kjøper igjen og igjen. Mild og samtidig en flott aroma og med utrolig mange bruksområder Østavind har en fantastisk kvalitet og er en ost det norsk folk bør få matbordet oftere, sier Osa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.