Jubel i Berlin for lokalmat fra fjell, fjord og vidde

matmerk

Under åpningen av Norges stand på Grune Woche, delte statsråd Bollestad ut heder og ære. Fire stolte lokalmatprodusenter fikk bevisene på at deres produkter er i særklasse.

– Reinsdyrkjøtt fra Røros, elgkjøtt fra Østerdalen, smør fra melkekyr som beiter på setra og lam fra Lyngsalpene. Rett og slett noe av det beste Norge har å by på av råvarer. Og for noen matprodukter disse fire lokalmatprodusentene lager, sier en entusiastisk direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Lyngen lam og Norsk setersmør har fått godkjent hver sin Beskyttet betegnelse. Gransjøberget Viltkjøkken og Rørosrein tildeles Spesialitet-merker. Merkene viser at produktene er kommet gjennom det trange nåløyet til fagjuryen.

– Aboslutt noe å vise fram på en av verdens største mat- og reislivsmesser i Berlin. For dette er mat vi kan være stolt av som matnasjon, sier Sundqvist.

Under åpningen av Norges stand på Grune Woche, delte statsråd Bollestad ut heder og ære. Fire stolte lokalmatprodusenter fikk bevisene på at deres produkter er i særklasse. Lyngen lam og Norsk setersmør har fått godkjent hver sin Beskyttet betegnelse. Gransjøberget Viltkjøkken og Rørosrein tildeles Spesialitet-merker. Merkene viser at produktene er kommet gjennom det trange nåløyet til fagjuryen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.