– Jeg vil si at jeg kjenner på både ærefrykt og alvor, sier kokk Ole Martin Alfsen. Han er en av nykommerne i Spesialitet-fagjuryen. De lukter, smaker, vurderer og godkjenner produkter som... Les mer »
Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets 12 beste matprodukter og råvarer fra vårt langstrakte land er kåret av juryene i Det Norske Måltid. I... Les mer »
Bottarga Borealis er noe helt nytt, rogn fra skrei som saltes og tørkes på hjell. Det gjør det absolutt kvalifisert til Spesialitetsmerket for utvalgt lokalmat, sa Marit Strand, Fagsjef i Matmerk da... Les mer »
Under åpningen SMAK – Nordnorsk Matfestival i Tromsø fikk Målselvnepe fra Nord-Norge tildelt Beskyttet Betegnelse. Dette gir Målselvnepe fra Nord-Norge samme beskyttelse mot juks og kopiering som parmesanost og champagne. – Det... Les mer »
Geitost med smak av hav og fjord ble under åpningen av Matstreif i Oslo hedret av den nyoppnevnte Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud. – Å få tildelt Spesialitet-merket for Steinfjording med havsmak... Les mer »
Årets varme og tørre sommer har gitt store problemer for norske bønder. Dyr slaktes før tida og grønnsakene i høst blir kanskje små og litt rare. Bøndene har støttet og hjulpet hverandre... Les mer »
Svaret er ost! 2 av 10 nordmenn spiser lokalprodusert ost hver måned, viser tall fra Ipsos Spisefakta. Og til høsten er det Oste-VM i Bergen! – Dette lover godt for årets store... Les mer »