Solid økning i biluhell – Skader for 200 millioner kroner

vinter trafikk

Det er registrert skademeldinger for cirka 200 millioner kroner etter biluhell i jula, som er en klar økning fra tilsvarende periode i fjor. 

– Det har heldigvis i hovedsak vært mindre hendelser, men dessverre også noen alvorlige, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. Selskapet har tatt utgangspunkt i egne skadetall i perioden 23 .- 31.12. og gjort et estimat for alle forsikringsselskaper samlet. 

– Fortsatt vil det komme inn meldinger slik at forskjellen fra jula i fjor vil øke ytterligere. Det er meldinger fordelt over hele landet, men flest i Sør-Norge, og fortsatt er det ikke helt uvanlig at det dukker opp saker med sommerdekk, sier han. 

Les også:  Problem med forskjellsbehandling av brøyting i Hamarøy

Det har blant annet vært utforkjøringer og påkjørsler bakfra, og elektriske biler med batteritrøbbel.

– Det har vært mye glatte veier og vår erfaring er at det er mange som ikke tilpasser farten etter forholdene. Kjør heller i 70 enn i 80 kilometer i timen hvis det føles tryggest. Tenk at hvis du er forsiktig, er det du som kjører rett. Stopp opp hvis presset bak blir for stort, sier Rysstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.