FrP vil fjerne formuesskatt på norsk næring

frp

Onsdag 7. fremmer Frps Helge André Njåstad forslag til behandling i Stortinget for å styrke norsk privat eierskap ved å fjerne formuesskatten på norsk næring

– Det siste Norge trenger etter Korona-nedstengingen er en rød næringsfiendtlig og skattehungri regjering, sier Njåstad.

– Det viktigste Stortinget kan gi næringslivet etter Koronapandemien er skattelette ved å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital, definert som aksjer, næringseiendom og andre driftsmidler fratrukket forholdsmessig tilknyttet gjeld, mener Njåstad.

Njåstad etterlyser at NHO kommer på banen og krever at det gjennomføres høring i forslaget når det kommer til behandling før sommeren.

– Her må næringslivets viktigste talerør sørge for at alle stemmer blir hørt, da blir det umulig for regjeringen å vingle i denne viktige saken.

Les også:  LESERINNLEGG: Venstre bør lære av SV

Forslagsstillerne Inviterer, i forslaget, til et nytt skatteforlik med hensikt å redusere formuesskatten, ved å fjerne den delen som defineres som arbeidende kapital. Arbeidende kapital er knyttet til næringsvirksomhet og arbeidsplasser. Det er definert av stortingsflertallet, gjennom skatteforliket i 2016, som aksjer, næringseiendom og andre driftsmidler fratrukket forholdsmessig tilknyttet gjeld.

Forslagsstillerne stiller seg positive til å fjerne formuesskatten i sin helhet, men ser at utfordringene for næringslivet, i og etter pandemien, gjør det helt nødvendig å starte med å fjerne den delen som er definert som arbeidende kapital.  Forslagsstillerne vil påpeke at koronakrisen har gjort det enda viktigere å ta grep for å stimulere næringslivet til å gjøre investeringer, når vi skal sikre at vi beholder levedyktige og solide norske bedrifter i årene som kommer.

Les også:  LESERINNLEGG: Når propaganda blir til nyheter og politikk

– Det har gått et år hvor krisepakker, nedstenging og helse har vært i hovedfokus. Det er på høy tid å rette fokuset mot utfordringene vi kommer til å møte når Norge skal åpne – igjen.

– Jeg mener det eksisterer noen arrogante holdninger, hos Høyre og de rødgrønne, om at næringslivet nærmest på autopilot skal ha en oppblomstring like etter en lang tid uten tilstrekkelige inntekter og mangel på forutsigbarhet. Jeg deler ikke den oppfatningen. Jeg tror ringvirkningene blir store og at vi ikke har sett starten på nedbemanninger og konkurser.

Les også:  LESERINNLEGG: Andøy kommune en fiskerikommune

– Vi stortingspolitikere har ikke råd til å lene oss tilbake og tenke at dette løser seg selv. Det viktigere enn noen gang å påpeke at vi må gjøre noen store endringer for det norske og lokale næringslivet om de skal bære den norske økonomien i tiden etter krisepakkene, sier Njåstad.

– Det vil være helt nødvendig med kritiske tiltak for å ivareta norsk næringsliv. Det viktigste er at denne oppgaven ikke overlates til SV, MDG og et svekket Ap. Sp og deres forslag til økning i formuesskatten burde gi velgerne noen viktige signaler om hvor langt til venstre det partiet nå dessverre ligger, avslutter Njåstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.