ANNONSE: Gjør barne- eller tenåringsrommet helt unikt

Det å innrede barnerom er en spennende prosess med mange valg som må treffes. Ikke bare skal man tenke på sengetøy, gardiner og eventuelle andre møbler, men man har også en helt unik mulighet til å skape noe som barna vil elske. Det er rett og slett en mulighet til å tilrettelegge for både lek og fordypelse på en måte som er personlig og koselig.

Noe kanskje mange foreldre kan kjenne seg igjen i er at barna har sine egne rom, men kanskje aller helst vil leke i stua eller på kjøkkenet der de voksne er. Det kan være fint, fordi man har oversikt over hva som skjer, men det er også noen ganger bra for barna å ha et sted de virkelig føler er deres og har lyst til å være.

For selv om det er en kjempefin måte å være sammen med hverandre på, fordi man kanskje kan gjøre noe annet samtidig som at barna får den nærheten de har behov for, er det også verdi i å skape et rom der barna har sitt helt eget domene. Det er mange måter man kan løse den oppgaven på og en av måtene man kan lage et virkelig unikt uttrykk som barna vil elske er ved å bruke barnetapeter og bygge et univers av farger og teksturer rundt det.

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

La barna være en del av prosessen

Når man skal gjøre noe på barnerommet, og kanskje særlig når barna er helt små, kan det være lett å tenke at man bare skal ha det ordnet og at det er lettere hvis de voksne bare tar alle de valgene som kreves for at det skal bli så bra som mulig. Og selv om det overordnet er de voksne som skal bestemme, så er det en helt klar verdi i det å gi barna eller tenåringen muligheten til å være med på å bestemme.

En av de tingene det kan gjøre, er nemlig å gi barna en følelse at rommet virkelig er deres, fordi de har fått lov til å være med på å velge ut for eksempel tapet man skal bruke, eller hvilke farger man skal bruke. Som voksen kan man jo bare velge ut et par alternativer som ville være fine uansett og la barnet velge mellom de to.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Det å gi barna muligheten til å være en del av prosessen vil gi dem en bedre tilknytning og kan for eksempel ofte sees på at når barna har besøk, vil de mye heller leke på rommet deres sammen, i stedet for å leke i stua. Det at de gleder seg til å vise frem rommet sitt og har lyst til å være der er målet og det er heldigvis lett å få til med riktige virkemidler.

Fokuser på ett tema

Det kan være veldig fristende å bare gå i gang med prosessen med en gang. Men det å planlegge hva man faktisk ønsker å skape er noe som gjør at man både kan spare penger og tid. Det å bare hive seg i bilen og dra til for eksempel IKEA kan føles som den letteste løsningen, men det å bruke litt ekstra tid på å planlegge og søke på nettet etter de løsningene man ønsker seg er godt brukt tid.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Å bruke tapet på barne- eller tenåringsrommet er en virkelig god måte å skape en sammenheng og tema på rommet og gjør det også mye lettere å finne andre ting til rommet som passer sammen med det. Det kan fort bli rotete hvis man ikke bestemmer seg for ett tema og det å bruke tapet kan gi en god mulighet til å hente inspirasjon til både farger, teksturer og andre elementer.

Tapet kan brukes til å sette ett tydelig tema og det er uendelige muligheter for hva man kan bygge opp rundt det når man først er i gang. Man kan ta utgangspunkt i noe som barna elsker og er opptatt av og bygge rommet de drømmer om med det som utgangspunkt på en måte som både er lett og ganske rimelig hvis man gjør planleggingen på riktig måte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.