FrP satser på lokaldemokratiet

frp

Nylig ble FrPs alternative statsbudsjett lagt frem. I forslaget kunne man finne flere tiltak som var rettet mot bedring av lokaldemokratiet, mindre byråkrati og mer effektivisering.

Regjeringens forslag til statsbudsjett la opp til at offentlig sektor skulle ese ut, og dette innebærer mer byråkrati, mindre effektiv saksbehandling og dermed dårligere lokaldemokrati. Derfor er det gledelig at FrP tar opp kampen mot regjeringen. 

FrPs stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad mener budsjettet legger opp til et levende lokaldemokrati med færre offentlige byråkrater og mer handling.

Les også:  – Helse Nord må endre kurs

– Dette budsjettet tar virkelig grep om de utfordringene Kommune-Norge nå står overfor. Kommunaløkonomien styrkes betraktelig, og kommunen får mer makt, og handlingsrom. Dette er siden vi foreslår å legge ned dagens unødvendige tredjeforvaltningsnivå – fylkeskommunen. Dette sørger for at vi sparer inn 4 milliarder kroner, og dermed frigir vi kapital som kan overføres til kommunene, sier Njåstad.

– Forslaget om å legge ned fylkeskommunen sørger ikke bare for bedre lokaldemokrati, mindre byråkrati og mer effektivisering. Det sørger også for at vi sparer mangfoldige millioner av skattekroner. Det er trossalt helt unødvendig for et lite land som Norge å ha tre forvaltningsnivåer. De få oppgavene som fylkeskommunen innehar, er Kommune-Norge eller staten mer en kapable nok til å ordne selv, forteller Njåstad. 

Les også:  Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

– Vi foreslår også i vårt budsjett om å legge ned statsforvalteren. Dette sørger for at vi sparer uhorvelig mange millioner av skattekroner. Forslaget legger opp til at kommunen vil få en ekstra bevilling på 500 millioner kroner for å dekke de få oppgavene Statsforvalteren har. Det er for det meste kontrollfunksjoner som kommunen allerede har for å granske vedtak i byggesaker og lignende. Dersom Statsforvalteren legges ned kutter vi dermed drastisk i byråkratiet rundt for eksempel byggesaker, avslutter Njåstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.