1,4 millioner kroner til fartøyvern i Lo/Ve

nfk

Fylkesrådet bevilger 1,23 millioner kroner til fartøyet «GLIMT II» i Bø og 160 000 kroner til «Fuglø» i Flakstad.

Nordland fylkeskommune fordeler tilskudd og tilsagn til ivaretakelse av fredete og vernede fartøy i Nordland fylke.

– De fredete og vernede fartøyene er en viktig del av Nordlands historiske utvikling, og forteller en svært viktig historie som må ivaretas og formidles. Dette er viktig for å bevare vår felles historie og identitet. Formålet med tilskuddene er å sikre at vernete og fredete fartøy kan bli vedlikeholdt og satt i stand etter antikvariske retningslinjer. Tilskuddene skal også bidra til å stimulere frivilliges kompetanse og innsats i verdiskaping lokalt og regionalt, og til å opprettholde kunnskapen om eldre håndverk og teknikker knyttet til tre- og stålfartøy og fagmiljøer med slik kunnskap, sier fylkesråd for kultur Christian Torset.

Les også:  Stor påskeaksjon ved sju Nordland-stasjoner

Fartøyet Glimt II får et tilsagn allerede nå for 2023. Dette skyldes at fartøyet har stort behov for tilskudd til restaurering. Dette er et prosjekt som fylkeskommunen prioriterer gjennom tilsagn ettersom det har stått på slipp over en lengre periode, og vi ønsker å bidra til at fartøyet igjen kan sjøsettes.

 «Fuglø» er i god stand, og er i daglig drift, men det har oppstått en større lekkasje som det er nødvendig å utbedre slik at fartøyet kan være i fortsatt drift.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.