Uvanlig mange tyverier av robotgressklippere

if

I sommer har forsikringsselskapet If alene fått tyverimelding om 25-30 robotgressklippere som er stjålet fra hager og uteområder. Det er uvisst om kriminelle smugler gressklippere ut av landet.

Aldri før har If fått inn så mange meldinger om tyverier av selvgående gressklippere.

– Vi klør oss litt i hodet over at det har blitt et hopp de siste fem-seks ukene, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Ifølge ham blir robotklippere meldt stjålet til forsikringsselskapet nå og da, men ikke i et slikt omfang som i sommer.

Den dyreste robotgressklipperen som er tatt, hadde en nypris på nærmere 30 000 kroner, opplyser kommunikasjonssjefen.

If vet ikke om det er mobile vinningskriminelle fra utlandet eller lokale kjenninger av politiet som står bak tyveriene. Meldinger om stjålne gressklippere er spredt over hele landet, og de har kommet fra både byer, tettsteder og mer landlige omgivelser.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Vi synes for øvrig at det er merkelig at ladestasjonen til gressklipperen ikke blir stjålet samtidig. Ved alle tyveriene har dokkingen stått igjen. Derfor spekulerer vi på om robotgressklipperne blir slaktet og demontert, slik at det er mulig å hente ut reservedeler, sier Clementz.

Det er vanlig at robotgressklippere har tyverisikring gjennom en firesifret pinkode eller andre sikkerhetsforanstaltninger.

– Det er derfor nærliggende å tro at hvis gressklipperne fortsatt er intakte, blir de hacket, låst opp og kan brukes i en annen dokking. Men dette blir egentlig spekulasjoner. Vi vet ikke, understreker Clementz.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.