Flertall for Sørfoldtunnelene i revidert nasjonalbudsjett

fartsgrense

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har sikret flertall for revidert nasjonalbudsjett – med midler til strekningen Megården – Børsvikbotn på E6 – sammen med SV.

− Vi er ikke mange fra Nordland på Stortinget, men vi jobber på og får gjennomslag. Sørfoldstunnelene kommer snart, sier Siv Mossleth, stortingsrepresentant for Nordland fra Senterpartiet.

Bevilgningen til forberedende arbeid i 2023 er på 25 millioner kroner.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

− Det er svært gledelig at vi nå kan holde prosjektorganisasjonen videre, noe som er avgjørende for fremdrift i prosjektet. E6 gjennom Sørfold er hovedfartsåren mellom nord og sør. Det går mye gods og persontrafikk langs veien. Standarden i dag er alt for dårlig, en ulykkestrekning uten muligheter for omkjøring.  E6 gjennom Sørfold er absolutt et prosjekt som må inn i Nasjonal Transportplan, og bevilges penger til gjennom statsbudsjettet, sier Mona Nilsen stortingsrepresentant og leder Nordland Ap.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.