Hver tredje tar økt risiko når de parkerer

fartsgrense

Ifølge en fersk undersøkelse utført av Werksta blir det ofte bulker under parkering. 26 % av mennene og 24 % av kvinnene har bulket på en parkeringsplass. I nabolandet Finland er antallet enda høyere: nesten 60 % av finnene har bulket under parkering.

Werksta vil øke bilistenes bevissthet om sikker parkering, og har derfor valgt den siste lørdagen i september, den 26.9, til Parker sikkert-dagen.

– På årets Parker sikkert-dag vil vi særlig fremheve en enkel måte å redusere antall ulykker på ved parkering: rygge inn. Det lønner seg å alltid parkere slik at fronten på bilen er rettet mot den retningen man skal kjøre ut, sier Werkstas konsernsjef Catherine Sahlgren, og fortsetter:

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Dette krever at man rygger inn på det oppmålte parkeringsfeltet når man kommer til parkeringsplassen, eller at det er mulig å kjøre gjennom et tomt felt. Til gjengjeld blir det mye enklere og sikrere å forlate feltet.

Ifølge undersøkelsen angir 61 % av nordmenn at de regelmessig parker bilen slik at den peker i kjøreretningen

– Dette er et flott resultat. Det beste vi har sett i alle nordiske land som var involvert. Imidlertid er det fortsatt en tredjedel av nordmenn som ikke parkerer på den tryggeste måten.

Les også:  Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

Hvis det likevel skulle skje en ulykke på parkeringsplassen, lønner det seg ikke å la være å reparere bulkene fordi man er redd for at det det vil ta mye tid med skadetakseringen.

– Nå kan du også gjøre skadetakseringen digitalt. Alt du trenger å gjøre er å sende inn bilder av bilskaden din via nettstedet vårt. Bildene hjelper oss med å estimere omfanget og kostnaden for reparasjonen, sier Sahlgren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.