Gjerdalen og Johansson-Norgren til topps i Visma Alp Trophy

visma alp trophy

3. februar gikk avslutningrennet Toblach-Cortina i Visma Alp Trophy, konkurransen som består av fire Visma Ski Classics-renn i alpene. Tord Asle Gjerdalen og Britta Johansson-Norgren vant rennet og stakk av med seieren i den prestisjetunge konkurransen.

Vinnerne av Visma Alp Trophy mottar EUR 5 000 hver, og kåres ved å legge sammen vinnerpoeng fra Visma Ski Classics-rennene Kaiser Maximilian Lauf, La Diagonela, Marcialonga og Toblach-Cortina.

Les også:  And the winner is Narvik!

Toblach-Cortina fant sted i tøffe værforhold med snødrev under åpningen av rennet. Johansson-Norgren og Gjerdalen vant begge sprinten og ble annonsert som vinnerne av Visma Alp Trophy etter å ha krysset målstreken.

Øystein Moan, CEO i Visma, er imponert over utøverne etter rennet, som startet tregt med kø for både dame- og herreklassen.

– Utøverne har konkurrert side om side i fire tøffe renn den siste måneden. Vinnerne av Visma Alp Trophy har gjort en enorm innsats gjennom hele konkurransen, og vi er stolte over å forbinde varemerket vårt med deres lagånd, styrke og karakter, sier Moan.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Etter å ha vunnet de to første rennene i Seefeld og St. Moritz, så det ut til at både Gjerdalen og Johansson-Norgren lå an til å vinne Visma Alp Trophy-konkurransen. Johansson-Norgren vant alle rennene i konkurransen, men for Gjerdalen, som kom på fjerdeplass i Marcialonga, var ikke seieren sikret i forkant. Toblach-Cortina ble dermed avgjørende for Gjerdalen å lande førsteplassen.

Visma Alp Trophy-prisene vil deles ut på avslutningsrennet i Visma Ski Classics i Ylläs-Levi, Finland 14. april. Visma Nordic Trophy Competition starter med Vasaloppet i Sverige 4. mars.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.