Facebook-gruppen «Stopp ACER» har passert 50 000 følgere

strøm

Motstanden mot EUs energibyrå ACER, som vil kunne overta administrasjon av Norges energiressurser, virker være økende rundt i landet.

Flere politiske fylkeslag har i de siste dagene gått ut mot ACER, Bodøposten.no skrev for noen dager siden om at også Fellesforbundet var mot medlemskap i ACER.

Og på mandag stemte også LO mot at Norge skulle inn i ACER. Og engasjementet sprer seg også på Facebook, nylig passerte Facebook-gruppen «Stopp ACER» 50 000 følgere. Det er veldig mange mennesker på noen dager, og motstanden mot ACER virker være tverrpolitisk.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

– «Stopp ACER» ble startet opp som et samlested for motstandere av EUs energiunion og den norske regjeringens iver etter stadig mer overføring av makt til EU systemet på tvers av folkeviljen og to EU avstemninger. Gruppen er utover dette politisk nøytral og her er folk fra mange forskjellig politiske ståsteder, sier Jan Roos, en av administratorene av Facebook-gruppen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.