Nordnorske artister kan få spilt inn ekte «strings»

klassisk musikk

Heldige nordnorske artister kan få spilt inn strykeorkester på låta si sammen med NOSO i Tvibit Kysten Studio i høst.

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) har medvirket på en rekke plateinnspillinger, både i samarbeid med nordnorske artister og med klassiske verk på anerkjente internasjonale plateselskap – til strålende kritikker.

Nå kan nordnorske plateklare artister søke om å få en utvalgt låt innspilt med NOSO Kammerorkester til høsten – hvor orkester og studio er dekket!

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– For oss er det både riktig og viktig å gjøre samarbeid med artister i regionen, og vi har en rekke gode samarbeid bak oss, som for eksempel med Hekla Stålstrenga, Anneli Drecker, A band called Oh! og Violet Road, sier orkestersjef i NOSO, Torunn Reigstad. – Vi ønsker å være et orkester som har stor spennvidde i stil og uttrykk, og det er viktig å støtte opp om nyskrevet musikk fra landsdelen, fortsetter orkestersjefen.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Til høsten (17. – 21. september) har orkesteret satt av hel uke hvor musikerne er til disposisjon for å spille inn stryk til nyskrevet musikk fra nord. Artister og låtskrivere som er plateklare kan søke innen mandag 3. august.

– Dette samarbeid mellom Tvibit, Kysten Studio og NOSO muliggjør et helt unikt tilbud for landsdelens komponister og artister, og viser bare hvor bra og vitalt musikkmiljøet er i nord. Hvor ellers i verden får du tilsvarende mulighet? Denne kollektive holdning om å få laget best mulig musikk sammen og hjelpe hverandre opp og frem er viktig når vi konkurrerer om oppmerksomheten i et tøft marked.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– For de som ønsker å søke, gjelder det å ha en god låt som passer til å få skrevet strykearrangement, men vi leter også etter artister som har en plan med karrieren sin fremover, avslutter Forssman.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.