Du må skatte av det digitale julebordet!

Simployer

Skatteetaten godtar ikke at arbeidsgivere arrangerer julebord på Teams eller andre digitale plattformer uten at de ansatte betaler skatt av fordelen. 

Helseminister Bent Høie har i år frarådet julebord med fyll og fanteri, skriver Dagbladet. Grunnen er naturligvis frykten for at julebordsesongen skal spre koronasmitte i befolkningen. 

Simployers økonomirådgivere har den siste tiden fått mange spørsmål fra arbeidsgivere som diskuterer alternative løsninger, for eksempel at ansatte får 1000 kroner til take-away-mat, og at julebordet arrangeres digitalt. 

– Det ville kanskje være en hensiktsmessig løsning å godta dette i år, dersom man ønsker færrest mulig fysiske julebord med risiko for smittespredning, sier Simployers økonomirådgiver Espen Øren.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Øren har sendt en forespørsel til skattemyndighetene, som nå har bekreftet at en slik løsning med julebord hjemme hos hver enkelt ansatt ikke vil være skattefri. 

– Skatteetaten skriver i svaret til oss at dekning av kostnad for take-away-mat på felles samling via Microsoft Teams eller andre digitale kanaler ikke faller inn under fritaket knyttet til sosiale arrangementer. Det betyr at ansatte som for eksempel får kjøpe mat til 1000 kroner til et slikt arrangement skal trekkes i skatt for dette beløpet, sier Øren.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

For at et velferdstiltak som julebord er skal være skattefritt, er det et vilkår at det omfatter alle eller en betydelig gruppe ansatte i bedriften. På det punktet har imidlertid skattemyndighetene åpnet for en lemping i år. 

– Skatteetaten mener at det i nåværende situasjon med korona ikke kan kreves at alle ansatte i en virksomhet deltar på et felles velferdsarrangement, for eksempel felles julearrangement. Det kan derfor godtas at ansatte deltar i mindre grupper, innenfor helsemyndighetenes retningslinjer for avstand og antall personer som kan samles. Det betyr i klartekst at for eksempel julebord avdelingsvis kunne gjennomføres skattefritt i år, sier Espen Øren i Simployer.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

En løsning for arbeidsgivere som ønsker å arrangere digitale julebord i år, er imidlertid å gi maten som gave til de ansatte. 

– Så lenge det er ledd i en generell gaveordning, kan ansatte få gaver til en verdi av 2000 kroner i året skattefritt. Det er altså en mulighet å gi alle ansatte for eksempel et gavekort på take-away til 1000 kroner, og på den måten gjøre julebordet skattfritt for de ansatte, avslutter Espen Øren. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.