Drinken som gjør deg til sommerens vinner!

slaeger

Trenden med italiensk aperitivo har for alvor bredt om seg de siste årene. Men selv om kulturen er italiensk av opprinnelse, er den helt åpen for tolkning.

Søndag 12. juni samlet Bacardi fire av Oslos beste up-and-coming bartendere i Martini Fiero Inspired Aperitivo Competition. Her gir vi deg vinneroppskriften og en oppskrift med parmesan, slik at du kan bli sommerens store vinner hjemme!

Søndag 12. juni gikk konkurransen Martini Fiero Inspired Aperitivo Competition av stabelen på cocktailbaren Bettola. Deltakerne presenterte drinkene sine med Martini Fiero som hovedingrediens, men utover det stod de fritt til å tolke oppgaven slik de selv ønsket, noe som ga spennende resultater. 

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Dommerpanelet bestod av Yunuz Yildiz, eier og daglig leder av den legendariske cocktailbaren Svanen, Jesper Høst, som er activation manager i Bacardi og Ana Brurås, portfolio trainer i Bacardi.

Juryens begrunnelse:

– Det er inspirerende å se hvor moden aperitivo-kulturen har blitt på kort tid her til lands. Dette gjør at bartendere i enda større grad kan sette sin egen signatur på trenden, og strekke strikken for hva vi tenker på som aperitivo, sier juryen i en samlet uttalelse. 

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

Vinneren, Rumen Raynov fra Bettola, hentet inspirasjon fra sine røtter i Bulgaria og laget at en særdeles kompleks drink bestående av ulike innslag av sitrus. 

– Rumen vant fordi han tydelig viste at han er dedikert til faget sitt og han viste særdeles god kunnskap i tillegg til en tydelig signatur i drinken han presenterte. Vi i dommerpanelet håper Chapter #1 ikke er siste kapittel vi leser om Rumen, sier juryen.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

– Vi vil også trekke fram Stine Sørensen fra Couch som brukte sin erfaring fra kokkeyrket til å lage en kompleks umamibombe med sin «Share the Passion» bestående av blant annet parmesan, avslutter juryen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.