Barnevernet anmelder foreldre som legger ut sakene sine – Men ikke når de selv annonserer barna

barnevernet

Trondheim anmelder folk som utleverer barn i barnevernet på nett. «Sårbare» barn utleveres på internett, og Trondheim kommune har anmeldt flere slike forhold de siste årene.

– Dette følges godt opp fra politiets side, sier oppvekstdirektøren til lokalavisen Adressa (bak betalingsmur).

Men når barnevernet selv utleverer og annonserer barn til potensielle fosterforeldre, anmelder de ikke seg selv.

Barnevernet la ut Eline (som da var 14) fra TV-programmet «Norges tøffeste» på TV 2 i en annonse på internett: – Jeg ble reklamert for som en adopsjonshund, sier hun.

Les også:  Knuser nabolandene: Norge best i Norden på miljø

I Elines annonse kunne man lese navn, øyenfarge og interesser. Som en vare man kjøper på nett, følte den unge jenta, opplyser KK.no.

Problemstillingen med menneskerettigheter og «barnevern» er sikkert kjent for de fleste i Norge etter utallige barnevern-skandaler i media. Men offeret i denne saken, Eline fra «Norges tøffeste» på TV 2, sammenligner faktisk sin sak med det man kan kalle menneskehandel.

Eline bodde i beredskapshjem i påvente av fosterhjem. Og måten det ble håndtert på, er mildt sagt oppsiktsvekkende:

Les også:  FrP kritiske til at samer får urfolksstatus i Grunnloven

– Jeg ble lagt ut på en nettside, litt på samme måte som når du skal adoptere en hund. Der sto navnet mitt, hvilken øyefarge jeg hadde, og interessene mine. Så kunne fosterhjem velge ut ifra det, noe som ga meg skikkelig fnatt. Jeg ville ikke bli valgt ut som en vare man kjøper på nett, sier hun til KK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.