Havila Polaris på vei til Bodø

havila

Fredag kveld kastet Havila Polaris loss fra Festningskaien i Bergen, og satt kursen nordover. Kystruteskipet forventes nå å ta opp igjen ruten i Bodø søndag 20. august. 

Under tre døgn etter at Havila Polaris kom til Bergen etter overfarten fra Tersan-verftet i Tyrkia, var det klart for avgang fra Bergen. De siste dagene har flere hundre mennesker vært i sving for å klargjøre skipet til drift langs norskekysten. 

– Den innsatsen som er lagt ned her disse dagene har vært helt enorm. Her har alle jobbet som ett lag, og vi har gjennomført en dugnad uten sidestykke. Å gjøre klart et skip som dette på under tre døgn er rett og slett en unik prestasjon, sier administrerende direktør Bent Martini. 

I tillegg til mannskapet om bord på Havila Polaris, har mannskapet fra Havila Pollux og ansatte fra andre skip i rederiet som egentlig er på fri, samt ansatte fra landorganisasjonen vært om bord for å hjelpe til. 

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

– Her har vi vært nødt til å trå til der det har vært behov, og jeg er sikker på at vi som selskap har bygget tettere bånd som vil styrke oss på veien videre, sier Martini. 

– Jeg må også få lov til å rette en stor takk til alle underleverandørene vi har hatt om bord disse dagene. De har virkelig forstått tidspresset vi har vært under og levert en strålende innsats for å hjelpe oss til dette øyeblikket.

Tar igjen ruten i Bodø
Fredagens avgang fra Bergen betyr at Havila Polaris tar igjen ruten sin i Bodø søndag 20. august, ikke i Tromsø som først meldt. 

– Det er gledelig at vi klarer å ta igjen ruten tidligere enn vi trodde, og at vi kan gi våre gjester om bord muligheten til å oppleve Lofoten og Vesterålen, sier Martini. 

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Det betyr også at skipets gjester vil få mulighet til å delta på utvalgte utflukter fra Bodø og nordover.

Stolt kaptein
Ut av Bergen var det kaptein Joakim Albriktsen som styrte skuta. 

– Dette er et stolt øyeblikk for meg, og det er med en viss ærefrykt jeg får lov å være kaptein på jomfruturen til dette flotte skipet, sier Albriktsen. 

Albriktsen har normalt gått som overstyrmann, og kjenner Havila Kystrutens skip godt etter flere turer på Havila Capella og Havila Castor. 

– Fordelen er at alle fire skip er identiske, og det er ingen forskjell i så måte om jeg er om bord her eller på noen av de andre skipene. Det betyr at vi internt også har en fin fleksibilitet når det kommer til å hjelpe hverandre ut hvis noen er forhindret fra å gå på vakt, sier kapteinen. 

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Martini mener også denne fleksibiliteten er bra for rederiet. 

– Med fire skip kan alle våre sjøansatte lett bytte mellom skipene, uten å måtte sette seg inn i nye områder og rutiner. Dette har vært et bevisst valg fra tegnebrettet, at vi skulle ha fire like skip. Det gir forutsigbarhet for våre ansatte, og det kan åpne dører for nye produkter for våre gjester som kanskje ønsker å være med noen dager om bord før de går av i en havn. Deretter kan de hoppe på neste skip fra Havila Kystruten, og få akkurat samme lugar på reisen videre, sier Martini. 

– Nå som vi snart er i full drift langs kysten vil vi utvikle oss videre for å passe nåtidens og fremtidens reisende, samtidig som vi skal levere som vi har lovet på samfunnsoppdraget vårt, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.