MUSIKK: Killer Kid Mozart slipper låta «Destroyer»

banditt

Killer Kid Mozart sin nyeste singel «Destroyer» er en heseblesende støypop-låt som utforsker samspillet mellom kunsten og samfunnet og hvordan individet finner sin plass oppi alt dette.

Med inspirasjon fra legendariske band som Weezer og The Beatles, oser «Destroyer» av hooks og fengende gitarlinjer i et forvrengt sprengt høyttaler-aktig lydlandskap. Låta skyr ikke unna popklisjéer, men lander likevel på begge føttene med uforutsigbare vendinger og møkkete overflate.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Den norske indierockens redningsmenn er fra Elverum og kaller seg Killer Kid Mozart. Med et øre for gode melodier, lekne taktskifter og nådeløse soloer spiller den nå Oslo-baserte kvartetten musikk med tydelige referanser til den amerikanske indie og punk-scenen.

Født ut av rastløsheten bare en småby på østlandet kan gi deg, begynte frontmann Hallvard Bonden i 2016 å skrive låter som blandet sterk meloditeft, støyete gitarlinjer og rå energi i en deilig fullkornsgrøt. Med bandets debutplate, lo fi-skatten «For the Night», markerte Killer Kid Mozart seg som et spennende og sultent band i norsk undergrunn, og utgivelsen høstet lovord i blant annet Gaffa, som slo til med 6/6 stjerner.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Oppfølgeren «There’s a Psycho Behind the Wheel» var preget av høye toner og et utforskende sound der de testet ut både synther og psykedeliske elementer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.