Elsparkesykkel: Halvparten bruker aldri hjelm

elsparkesykkel

I en spørreundersøkelse svarer hele 46 prosent at de aldri bruker hjelm når de kjører elsparkesykkel. – Det er overraskende mange, og dessuten ulovlig for alle under 15 år, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Dette kommer frem i årets sykkelundersøkelse som er gjennomført av YouGov for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk. Kun 23 prosent svarer at de alltid bruker hjelm på elsparkesykkel.

– Altfor mange brukere av elsparkesykkel dropper å bruke hjelm, og det må tydeligvis en ulykke til før alvoret går opp for folk. Men dette ser vi jo hver dag. De aller fleste kjører uten hjelm, og det er også helt vanlig å se barn under 15 år kjøre uten hjelm. Vi voksne bør gå foran og være gode rollemodeller. En god sykkelhjelm koster noen hundrelapper, men er den beste forsikringen man kan ha mot alvorlige hodeskader, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

Undersøkelsen viser også at det er flere kvinner enn menn som svarer at de aldri bruker hjelm, 49 prosent mot 44. Høyest andel som alltid bruker hjelm er i aldersgruppen 40 – 49 år med 30 prosent. Geografisk svarer hele 42 prosent i Agder og på Sørlandet at de alltid bruker hjelm, mens det kun er 20 prosent i Innlandet, Viken, Trøndelag og Nord-Norge.

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

– Det finnes ingen gode unnskyldninger for å ikke bruke hjelm, enten du bruker sykkel eller elsparkesykkel. Altfor mange pådrar seg hodeskader etter ulykker med elsparkesykkel. Det er godt kjent at selv lette hodeskader kan gi langvarige plager som nedsatt konsentrasjonsevne og hodepine. Det er så enkelt å beskytte hodet, det er bare å bruke hjelm, sier Christoffer Steen i Trygg Trafikk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.