Ny rapport: Disse nyhetssakene opprørte oss mest andre kvartal

pc

Haaland, dyrtid og krigen i Ukraina opptar fortsatt mange, mens boikotten av Freia, evalueringen etter Pride-skytingen og kokainbruk blant unge er nye saker som har preget mediebildet de siste månedene. AgentaTracker oppsummerer temaene mediene har skrevet mest om gjennom andre kvartal av 2023.

AgendaTracker er en kvartalsvis undersøkelse som analyserer hvilke nyhetssaker som er blitt mest omtalt i norske medier og hvilke inntrykk den norske befolkningen har fått av dem. Undersøkelsen er et samarbeid mellom YouGov, Infomedia og PR-operatørene.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Analyser av nær 90.000 artikler fra andre kvartal viser at norske medier fortsatt gir stor spalteplass til krigen i Ukraina. Her hjemme er det som i første kvartal stor oppmerksomhet rundt Haaland og dyrtiden, mens valg av ny idrettspresident, Freia-boikotten, kroningen av Kong Charles og Pride-rapporten har preget nyhetsbildet ellers. Kokainbruk blant unge og lønnsoppgjøret mellom NHO og LO har også fått sin tilmålte oppmerksomhet       

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Mediebildet speiler befolkningens vedvarende interesser for Haalands prestasjoner og krigen i Ukraina. Mens for eksempel forrige kvartals dekning av Fosen-saken, har vært dalende, sier Benedicte W. Siland, seniorrådgiver og fagansvarlig for digital kommunikasjon i Infomedia.

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.