Lyse Netter fra Lofoten slipper debutalbumet «Fra diskolys til midnattssol»

indianer

Fredag 1. april slipper radioyndlingene i Lyse Netter sitt etterlengtede debutalbum «Fra diskolys til midnattssol».

På «Fra diskolys til midnattssol» får man over 18 spor et innblikk i de fem lofotguttenes reise fra en oppvekst mellom fjord og fjell i Lofoten til en utforskende tilværelse som unge voksne i den urbane storbyen – med alt som følger med av opp- og nedturer, nostalgi og lengsel, kjærlighet og tvil, lek og alvor.

– Lyse Netter er et fristed og et anker i hverdagen. Vi har på sett og vis vokst opp – og blitt voksne sammen, så bandet er for oss en naturlig arena hvor vi bearbeider forelskelser, samlivsbrudd, masteroppgaveskriving, overgang til voksenjobb, pappaperm, pandemi, og andre større- og mindre hendelser i livene våre. Men først og fremst har vi det artig ilag – hver gang vi møtes, forteller vokalist Endre Thesen Harnes.

Les også:  Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

Lyse Netters følelseslada og 80-tallsnostalgiske popmusikk føles voksnere enn noen gang på «Fra diskolys til midnattssol», samtidig som bandet har beholdt den lekne og eksperimentelle tilnærminga de har hatt til låtproduksjon tidligere. Albumet viser tydelig bredden i Lyse Netters låtkatalog. Fra up-tempo allsanglåter – som skreddersydd for dansegulv med midnattssola som diskolys, til episk drømmepop – like storslagent som den mektige lofotnaturen hvor kompisgjengen vokste opp.

– «Fra diskolys til midnattssol» er et resultat av et enormt kreativt overskudd og pandemiprega dagdrømming om fullstappa dansegulv og sene sommerkvelder, forteller bassist Isak Falch Alsos.

Les også:  Vil legge ned sykehuset i Lofoten: Alle melder seg ut av Vestvågøy Arbeiderparti

Over 50 demoer har blitt kutta ned og produsert ut til en 18-spors utgivelse det siste året.

– Nå gleder vi oss voldsomt til å slippe barnet ut i verden. Den nostalgiske og romantiske forestillingen om å skulle slippe et ordentlig album har plutselig blitt virkelig. Det er både litt nervepirrende og selvfølgelig veldig gøy, forteller en spent vokalist Endre Thesen Harnes.

Lyse Netter har siden debuten i 2017 vært spillelistet på norsk radio hele tolv ganger med låter som «Vi lar aldri sola gå ned», «Prøva igjen» og «Bære vi», og for øyeblikket snurrer singelen «Ka hvis verden går under» fra albumet på NRK P3.

Les også:  – Helse Nord må endre kurs

«Fra diskolys til midnattssol» er spilt inn og produsert av Lyse Netter selv i Globus Studio i Oslo og i Lofoten, sammen med bandets langvarige samarbeidspartner og co-produsent Kjetil Bjelvin (Sondre Justad, Hkeem, Synne Vo). Albumet er mastret av Sören von Malmborg ved Cosmos Studios, Christian Husan har lagd coverart og Alvin Santos har tatt pressebilder.

«Fra diskolys til midnattssol» gis ut på bandets eget plateselskap Labelvåg 1. april. Albumslippet skal feires med konsert i Oslo på Parkteateret lørdag 2. april, og bandet vil både slippe mer musikk og vinyl senere i år.

Lyse Netter består av Endre Thesen Harnes, Lars Haug Nilsen, Sverre Tollefsen Laupstad, og brødrene Isak og Øystein Falch Alsos.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.