Endrer garantilotten for fiskere

Nærings- og fiskeridepartementet

Garantilotten for fiskere styrkes med fem millioner kroner. I tillegg øker antall garantiperioder. Departementet har også ordningen med dagpenger for fiskere til vurdering.

– Sammenlignet med mange andre næringer går det relativt godt i fiskerinæringen, men vi ser likevel et behov for å styrke fiskernes ordning med garantilott. Garantilotten skal sikre fiskere en minsteinntekt dersom fisket av ulike årsaker slår feil, og koronasituasjonen kan ha økt behovet for denne ordningen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

Regjeringen foreslo før påske å styrke garantilotten med 5 millioner kroner. Forslaget er nå vedtatt av Stortinget. Nærings- og fiskeridepartementet har nå besluttet å øke antallet garantiperioder fra to til tre. Dette innebærer at fiskerne kan søke om støtte for flere perioder av året enn tidligere, og øker den mulige støtten som kan mottas med inntil 50 prosent.  

Inntil nå har ordningen hatt to garantiperioder, hvor hver periode har en gitt maksimalgaranti.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

– Dette er en delvis imøtekommelse av innspill fra næringen. Vi kommer ikke til å justere ukebeløpet eller andre elementer i ordningen, men vil vurdere hvordan situasjonen utvikler seg framover, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.