Årets julehefter har leseglede for hele familien

egmont

Å lese julehefter er en del av tradisjonene våre i julehøytiden. I over hundre år har nordmenn lest julehefter til jul. I år lanserer Egmont hele 37 ulike julehefter, der 18 av dem er norske.

Julehefter vekker leselyst, latter, alvor, refleksjoner, gode samtaler og de kan til og med inspirere alle til å ta seg en god skitur. I år er det flere hefter for de minste i familien, og flere hefter er laget av kvinnelige kunstere. 

Femårsjubilant
Herborg Kråkeviks Juleroserfeirer femårsjubileum dette året. Dette heftet har på egenhånd fornyet interessen for langlesning i julen, og det er derfor ekstra gledelig at Barnas Juleroserogså kommer ut for andre gang i år.  

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Masse for de minste
Andre flotte utgivelser for de minste er SnøfallTuss og TrollDetektivbyrå nr 2SmørbukkTom og JerryFrostSmørbukkog Norsk Donald. Juleheftet Snøfallhar en helt ny historie skrevet av regissør Synne Teksum og tegnet av debutant Julie Pihlmann, mens Norsk Donald, – laget av Arild Midthun, Knut Nærum og Tormod Løkling – avslører en del av onkel Skrues fortid, noe som også innebærer Gyldne Guldas innblanding … 

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Trimmer lattermusklene
Vi nordmenn liker å le i juletiden, noe hefter som KollektivetRadio Gaga og Ruter virkelig vil sørge for. For andre året på rad kan også folk le av satiriske Donalds glade jul. Lattermusklene vil også bli trimmet av klassikerne som HårekKnoll og TottBillyog Blondie.  

Nyheter og tradisjon
De litterære heftene har befestet sin posisjon og i år kommer både den mer sakrale Hellig Jul, men også et hefte med Prøysens-klassikeren: Den vesle bygda som glømte at det var jul. Heftet Juletrehenter stemningsfullt innhold fra Norsk Barneblad.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

I år kommer også en krimklassiker fra Agathe Christie: Mord på Orientekspressen. Og Thor Gottas har laget en underholdende hefte om Norske Skihelter. Det nye Asterix-hefte byr til gjengjeld på en tøff kvinnelig helt, og i Stomperuder den evige spenningen om han vil komme seg hjem til jul.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.