Flokk forsterker sin posisjon som markedsleder i Europa

flokk

Skandinaviske Flokk vokser videre ved oppkjøp av den polske kontormøbelprodusenten, Profim. Med dette forsterker Flokk sin posisjon som en ledende aktør i markedet for kontorstoler og møblering av arbeidsplasser i Europa. Med en samlet omsetning på omtrent 3 milliarder norske kroner og åtte sterke merkevarer, tar Flokk dermed en ledende posisjon i flere Europeiske markeder.

Flokk, en europeisk markedsleder innen design, utvikling og produksjon av kontormøbler, har inngått en avtale om kjøp av det polske selskapet Profim. Profim er i dag en ledende produsent av kontormøbler i Sentral-Europa. Selskapet har hatt en betydelig vekst i flere år, med økende markedsandeler i sine hovedmarkeder; Tyskland og Polen.

– Flokk har en ambisjon om å bli en ledende aktør innen kontormøbler i Europa, og med Profim som en del av flokken, vil vi få styrket posisjonen i våre kjernemarkeder, forteller CEO i Flokk, Lars I. Røiri.

Flokk har ledet an i konsolidering av industrien, som er kjennetegnet av mange mindre og nasjonale aktører. Selskapet fortsetter å levere på sin strategi med en sterk underliggende organisk vekst, vellykkede produktlanseringer og oppkjøp med betydelige synergier.

I løpet av 2017 kjøpte Flokk de to svenske selskapene Malmstolen og Offecct, samt den sveitsiske markedslederen Giroflex. Disse oppkjøpene har økt konsernets omsetning med rundt 50%, alle med positive bidrag til driftsresultatet.

– Profim er et godt tilskudd til vårt nettverk av sterke regionale merkevarer, og vil styrke våre produksjons- og innkjøpsprosesser ved å skape et sterkt økosystem med våre eksisterende lokaliseringer i Norge, Sverige og Vest-Europa. Våre salgsorganisasjoner og distribusjonsnettverk vil bli holdt adskilt, men vi ser synergier knyttet til enkelte administrative funksjoner og forbedring av produksjons- og innkjøpsprosesser, understreker Røiri.

Profim omsatte for i overkant av 1 milliard norske kroner i 2017. Rundt 1 700 medarbeidere er tilknyttet selskapets fabrikk i Türek, Polen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.