cans christian holte

Sjokktall: Uoppgitte formuer for 6 milliarder kroner meldt inn til Skatteetaten

I 2018 tok 575 personer kontakt med Skatteetaten for å rapportere verdier som ikke hadde vært meldt inn tidligere. Hvert år mottar Skatteetaten flere hundre saker om frivillig retting. Det gjelder saker... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Klart for skatterazzia

I år har Skatteetaten fått en ny og vidtgående hjemmel for tvang ved skattekontroller. Den skulle i utgangspunktet være myntet på alvorlige tilfeller av svart arbeid og svart økonomi. Slik den lyder... Les mer »

Skatteetaten: Dette må du gjøre med årsoppgavene

Sjekk at opplysningene i årsoppgavene stemmer. Da kan du slippe å rette feil når skattemeldingen kommer 4. april. I disse dager mottar du årlige sammenstillinger fra bank, forsikringsselskap, barnehage eller NAV. I... Les mer »
evry

EVRY skal gjøre hverdagen mer effektiv for 6.500 medarbeidere i Skatteetaten

EVRY har inngått en avtale med Skatteetaten om leveranse av tjenester knyttet til server- og klientdrift. Målet er å effektivisere administrasjonsoppgaver og sikre at 6.500 medarbeidere har det beste tilgjengelige digitale utstyret.... Les mer »
cans christian holte

Skatteetaten: Ny organisering og ny toppledelse

Fra 1. januar 2019 er Skatteetaten organisert med landsdekkende divisjoner istedenfor regioner, og en toppledelse med seks kvinner og fem menn. — Skatteetaten har alltid behov for å utvikle oss, og tilpasse... Les mer »
skatteetaten

Nå kan du sjekke skattekortet ditt for 2019

Alle lønnstakere og pensjonister kan nå sjekke og endre skattekortet for 2019. Skattetrekksmeldingen (informasjon om skattekortet) viser hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å lage skattekort og beregne hvor mye skatt som... Les mer »
forsvarsbygg

Forsvarsbygg: Useriøse aktører i Nordland skal utfryses

Bekjempelse av arbeidslivskriminalitet (A-krim) har topp prioritet, og det er nulltoleranse overfor useriøse aktører i byggebransjen. – Vi vil vise markedet at utbyggingen ved nye Evenes flystasjon sjekker alle, og vi er... Les mer »
cans christian holte

Multinasjonale selskaper betaler mer enn halvparten av Norges selskapsskatt

Ny analyse fra Skatteetaten viser at multinasjonale selskaper i Norge betalte samlet 241 milliarder kroner i selskapsskatt, arbeidsgiveravgift og merverdiavgift i 2016. Skatteetatens kartleggingsarbeid viser at Norge har omtrent 30 000 multinasjonale... Les mer »
skatteetaten

Nå kan du søke i skattelistene

Fra i dag er skattelistene for inntektsåret 2017 tilgjengelig på skatteetaten.no. Søk omfatter nettotall for personer og selskaper. For å kunne søke i skattelistene må du være innlogget og over 16 år.... Les mer »
cans christian holte

Bedre samarbeid for å bekjempe skattesvindel

Norges skattedirektør og toppsjef for skattenettverk i OECD, FTA (Forum on Tax Administration) Hans Christian Holte, oppfordrer skatteadministrasjoner til å bruke nettverket aktivt for å bekjempe svindel og skatteunndragelser. – Internasjonalt samarbeid... Les mer »