– Regjeringen er handlingslammet

Foto: Alexander Helberg

FrP-leder Sylvi Listhaug mener folk som har stemt på Arbeiderpartiet og Senterpartiet må ha grunn til å følge seg skuffet over regjeringens håndtering både av strømkrisen og pandemien. Hun deler bekymringen til de mange som nå frykter for jobbene sine. 

–  Tusenvis av mennesker i Norge går nå en svært usikker tid i møte, både fordi de har strømregninger å betale og på toppen av det så vil det for mange bety at man blir permittert fordi den ordningen som nå legges frem av regjeringen kanskje ikke dekker behovet helt, sier FrP-leder Sylvi Listhaug.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Hun er svært skuffet over at regjeringen ennå ikke har kommet til Stortinget for å få vedtatt krisepakker som kan hindre at folk blir oppsagt eller permittert før jul.

– Vi hører regjeringen snakke om kraftfulle tiltak for å håndtere pandemien. Problemet er bare at vi har ikke sett et snev av dem her på Stortinget, og det er på Stortinget slike ordninger faktisk vedtas. Heller ikke lønnsstøtteordningen planlegger regjeringen at Stortinget skal få til behandling før på nyåret. Det er svært sent for alle de bedriftene som nå sliter.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Listhaug er også skuffet over at næringsministeren springer rundt og snakker om en kommunal ordning med en milliard ekstra. Heller ikke denne ordningen er behandlet i Stortinget, som faktisk må gjøre vedtakene før pengene kan betales ut.

– Det har vært en råd tråd i regjeringens håndtering av strømkrisen og pandemien at man er handlingslammet. Jeg tror at for mange som har stemt på Arbeiderpartiet og Senterpartiet så må det være en skuffelse på linje med at man oppdager at julenissen er en de kjenner, de savner virkelig en leveranse som er lovet. Etter å ha brukt månedsvis på å prøve å snakke om pandemien og late som den ikke eksisterte, så står man i en situasjon hvor man er skikkelig bakpå. Jeg husker statsministeren og finansministeren da de var i opposisjon hvor utålmodige de var, men ser det dessverre ikke den samme utålmodigheten nå, sier Listhaug.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

FrP stiller gjerne opp i Stortinget å for å få gjort vedtak som kan hjelpe folk og bedrifter raskere enn hva regjeringen legger opp til.

Foto: Alexander Helberg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.