rettigheter

– Viktig at russerne beholder tilgangen til menneskerettighetsdomstolen

Det er knyttet stor spenning til om Russland igjen vil ta del i Europarådets parlamentarikerforsamlings (PACE) arbeid, når PACE møtes til juni-møtene i Strasbourg 24. – 28. juni. Etter fem år uten... Les mer »
dab radio

Produktplassering tillates på radio etter endringer i kringkastingsloven

Nå vil du kunne høre produktplassering også på radio. Stortinget vedtok 11. juni flere endringer i kringkastingsloven. Blant annet skal Medietilsynet heretter også avgjøre om NRK kan ta i bruk nye tjenester,... Les mer »
pakker brev

LESERINNLEGG: Posten skal fremover

4. juni vedtok Stortinget endringer i postloven. Posten skal fortsatt frem, men ikke like ofte som før. Det er fordi vi sender langt færre brev til hverandre enn før og Posten kan ikke... Les mer »
norges taxiforbund

Ny taxilov svekker tilliten

Regjeringen avvikler ”Taxi – overalt, alltid”, slik som de fjernet ”et viktig samfunnsoppdrag” fra regjeringsplattformen, til fordel for ”delingsøkonomi”. – Morgendagens vedtak om ny ”taxilov” løser ingen problemer, men vil skape en... Les mer »
norges taxiforbund

LESERINNLEGG: Brudd på tilliten

Etter alle solemerker vedtar Stortinget den 4. juni regjeringens forslag til ny lov for vår næring, mot en samlet opposisjon. Det blir en trist dag i forbundets jubileumsår. Hadde det vært slik... Les mer »
boligmappa

Ny boliglov vedtatt: Meglerkjede går i front for å møte statsrådens visjon

Den nye avhendingsloven, som omfatter kjøp og salg av bolig, ble 16. mai vedtatt i Stortinget. Blant de nye endringene som kommer, vil trolig regelen om at det ikke lenger er lov... Les mer »
bolig fjord natur

Ny boliglov vedtatt: – Nå blir det vanskelig å selge brukt bolig uten dokumentasjon fra håndverkeren

Den nye boligloven ble torsdag vedtatt i Stortinget. Målet er å skape en tryggere bolighandel. Hvordan loven vil slå ut i praksis er ikke sikkert, men én ting kan allerede slås fast:... Les mer »
bolig blokk leilighet

– Nye regler om boligsalg er lissepasning til kranglefantene

Torsdag 16. mai skal Stortinget stemme over om man skal fjerne avtalefriheten ved boligsalg. Uklarheter, konflikter, risiko og usikkerhet vil bli noen av konsekvensene – en lissepasning til kranglefantene som kan spille... Les mer »
stortinget

Stortinget tar ansvar for lovsamlingen

Stortingets presidentskap har besluttet å fortsette utgivelsen av en trykt samling av Norges lover. Stortingets administrasjon får ansvar for å gjennomføre dette. – Stortinget vedtar lovene. Da er det et fint symbol... Les mer »
nbbl

– Nå må justisminister Jøran Kallmyr og Stortinget stoppe avhendingsloven

I en oppsiktsvekkende henvendelse til Stortinget føyer Advokatforeningen seg inn i den lange rekken som ber om at man ikke vedtar regler som forbyr salg av bolig «som den er». I et... Les mer »