eu

Enighet i EU om ordlyd i nytt opphavsrettsdirektiv

Sent om kvelden onsdag 13. februar kom EU-kommisjonen, parlamentet og rådet til enighet om de grunnleggende prinsippene for det nye opphavsrettsdirektivet. Det nye direktivet skal etter planen også gjelde i Norge. –... Les mer »
kontor

Jusshjelpa i Nord-Norge kommer til Mo i Rana

Jusshjelpa i Nord-Norge kommer til Mo i Rana fredag 22. februar og vil tilby gratis juridisk bistand fra kl. 12.30 – 14.30 på Rådhuset, opplyser Rana kommune. Det er ingen timebestilling, kun... Les mer »
haavind

Haavinds teknologisatsing anerkjennes i Advokatundersøkelsen 2019

Advokatfirmaet Haavinds avdeling for Teknologi, Media og IPR (TMI) fortsetter å høste anerkjennelse blant advokatene i bransjen, i Advokatundersøkelsen 2019 Partner Arne Byberg er sentral i Haavinds teknologisatsing. Under ett år etter... Les mer »
data nett

Masseinnhenting av nordmenns data må balanseres mot grunnleggende menneskerettigheter

Staten vil ha et visst handlingsrom når det kommer til masseinnsamling av data om nordmenn, men ørsmå justeringer innenfor handlingsrommet kan få store konsekvenser for nordmenns rettssikkerhet og menneskerettigheter, mener Norges institusjon... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Klart for skatterazzia

I år har Skatteetaten fått en ny og vidtgående hjemmel for tvang ved skattekontroller. Den skulle i utgangspunktet være myntet på alvorlige tilfeller av svart arbeid og svart økonomi. Slik den lyder... Les mer »
Norges institusjon for menneskerettigheter - NIM

4 av 10 mener menneskerettighetene brytes i Norge

Nordmenn anser innvandrere, asylsøkere og barn for å være de mest sårbare for menneskerettighetsbrudd. Det viser en undersøkelse av nordmenns holdninger til menneskerettighetene, som Kantar TNS har gjennomført for NIM. I april... Les mer »
innovasjon norge

Disse tre konkurrerer om å bli årets kvinnelige grunder

Blir det medgründeren som forsøker å bygge en IKT plattform for å gjøre klesleie til den nye samfunnsnormen, gründeren som vil revolusjonere helsesektoren med roboter, eller forretningsadvokaten som vil digitalisere og effektivisere... Les mer »
fly reise ferie

LESERINNLEGG: Bonuspoengfesten er over

Bruken av fordelskort har bredd om seg. I dag kan privatpersoner tjene opp bonus i tilknytning til fordelsprogrammer på en rekke områder. Særlig populær har ordninger der man sparer opp bonuspoeng ved... Les mer »
saudi arabia

LESERINNLEGG: Kutt økonomisk støtte til regimer som bryter menneskerettighetene

Demokratene mener bestemt at alle mennesker har grunnleggende friheter og rettigheter slik som: ytringsfrihet, trosfrihet og beskyttelse av privat eiendomsrett. Dette betyr at Demokratene vil kutte all økonomisk støtte og bistand til... Les mer »
møte

Rapport: ABE-reformen gir bekymring for rettssikkerheten

Regjeringens avbyråkratiseringsreform (ABE-reformen) gir færre ansatte, lengre saksbehandlingstid og truer tilliten og kvaliteten i rettspleien ifølge en rapport Samfunnsøkonomisk analyse har utarbeidet for Parat. Leder i Parat, Vegard Einan, mener dette gir... Les mer »