siops

Arbeidsgruppe foreslår tiltak for å styrke veteranenes rettigheter

Nylig har den regjeringsoppnevnte arbeidsgruppen som har gjennomgått erstatningsordningene for veteraner levert sin rapport til forsvarsminister Frank Bakke – Jensen. Arbeidsgruppen har hatt i oppdrag å gjennomgå de etablerte erstatningsordningene for veteraner... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Mytene som hindrer fred i Midt-Østen

I arbeidet med å svekke den jødiske staten Israels omdømme blant folk er det meste tillatt. Det er ikke på grasrotnivå i samfunnet at dette skjer, men blant elitene. Av dr. Michal Rachel Suissa,... Les mer »
kalkulator

Taper pensjon på å jobbe etter 67 år

Pensjonsekspert og advokat i Parat, Andreas Moen, sier dagens regelverk for samordning av offentlig tjenestepensjon fører til at personer som velger å jobbe etter fylte 67 år taper 50 000 til 150... Les mer »
Dyrebeskyttelsen Norge

Bøtelagt for å ikke hjelpe katten sin

En mann ifra Sunnfjord i Vestland unnlot å ta med katten sin til veterinær da den ble skadet. Nå må han betale 14 000 kroner i bot etter at Dyrebeskyttelsen Norge anmeldte... Les mer »
håndverk

Nytt varslingsregelverk legger mer ansvar på arbeidsgiver

Endringene  i regelverket for varsling i arbeidslivet trådte i kraft 1. januar 2020. Varslingsregelverket gjelder ytringer om «kritikkverdige forhold». I tillegg gir de nye reglene flere grupper i arbeidslivet rett til å... Les mer »
email

Experis satte cybertrusler og dårlig sikkerhet på dagsorden

Fjorårets siste ManpowerGroup Forum belyste cybertrusler og cybersikkerhet for små- og mellomstore bedrifter. Temaet for frokostseminaret var endringer i trusselbildet, hvordan IT-sikkerhet ivaretas, og hvilken juridisk risiko manglende cybersikkerhet innebærer. For å... Les mer »
menneskeverd

Kristin Clemet får Livsvernprisen 2020

Mandag 3. februar mottar Kristin Clemet Livsvernprisen 2020 for hennes langvarige engasjement for menneskeverdet. Abortsaken og debatten om sorteringssamfunnet har engasjert Kristin Clemet i en årrekke, og hun har aldri lagt skjul... Les mer »
utdanning

LESERINNLEGG: Er krav til lesing og matte rasistisk?

Universitetet i California (UC) har blitt saksøkt av seks organisasjoner og fire studenter som mener de har blitt hindret i å starte en høyere utdannelse. Grunnen for dette er at de mener de... Les mer »
tv2

True crime-serien «Seriemorderen i Orkdal» kommer på TV 2

Onsdag 8. januar starter den nye true crime-serien på TV 2. Serien omhandler en av norgeshistoriens største drapssaker. Sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset (83) ble i 1983 dømt for 22 drap. Nå ser krimjournalist... Les mer »
facebook

Foreldre må begrense bildedeling av barn på nett

Tre av fire foreldre i Norge deler bilder og videoer av barna sine på sosiale medier. Samtidig er halvparten av foreldre bekymret for denne utviklingen, ifølge en undersøkelse. 74% av foreldre deler bilder og videoer av... Les mer »