rein same

LESERINNLEGG: Samisk fortrinnsrett til land og vann

Vi i Nordland NKP har mottatt en forespørsel om uttalelse ang Finnmarksloven og vårt syn på Samenes eget Parlament. Vi har medlemmer i NKP som sto på barrikadene og ble bæret bort... Les mer »
regnskap norge

Når loven skaper kjeltringer: Nye millimeterregler hindrer forenklinger i næringslivet

Aldri før har vi sett et regelverk som står så i kontrast til forenklinger og hva som er mulig å gjennomføre i praksis. Kan norske myndigheter og politikere stille seg bak denne... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Rettsikkerheten i Norge må bedres

Etter å ha fått flere spørsmål vedrørende rettsikkerheten i Norge vil jeg si følgende: Demokratenes mener bestemt at alle mennesker i Norge skal ha friheter og rettigheter, slik som ytringsfrihet, trosfrihet og... Les mer »
frende forsikring

Krever lovpålagt ID-merking: Nytt rekordår for hjemløse katter

I fjor fikk rekordmange bortkomne katter hjelp eller ble avlivet i Norge. – ID-merking må bli lovpålagt så eierne kan stilles til ansvar, sier Dyrebeskyttelsen Norge og Frende. – Portugal og Belgia... Les mer »
barnehage

Lederne om finansiering av barnehager: – Mangfoldig barnehagetilbud viktigst

Det er positivt at statsråd Jan Tore Sanner i Kunnskapsdepartementet (KD) gir uttrykk for at private barnehager har vært og er viktige for å sikre full barnehagedekning og for å sikre mangfold... Les mer »
rettigheter

Sumaya Jirde Ali fra Bodø kalt «korrupt kakerlakk» – Dom mot 70-åring til Høyesterett

Landets høyeste rettsinstans skal vurdere straffen en 70-årig kvinne fikk for å ha kalt samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (22) fra Bodø en «korrupt kakerlakk», opplyser NRK. 70-åringen fra Bergen ble nylig i... Les mer »
dnb.no

Nytt politisk parti nektet bankkonto hos DNB

Et nystiftet politisk parti hevder i en pressemelding til Bodøposten.no at de har blitt nektet å åpne bankkonto i storbanken DNB. Vanskelighetene for nyetablerte Det Nye Partiet oppsto kort tid etter nødvendig... Les mer »
facebook

Politihøgskolen: – Digitale bevis kan være mindre sikre enn antatt

Digitale bevis i en straffesak ses gjerne på som objektive og sikre. Men er de alltid det? Ifølge forsker Nina Sunde ved Politihøgskolen kan omstendighetene påvirke hvordan etterforskere tolker digitale bevis. Digitale... Les mer »
rettigheter

– Viktig at russerne beholder tilgangen til menneskerettighetsdomstolen

Det er knyttet stor spenning til om Russland igjen vil ta del i Europarådets parlamentarikerforsamlings (PACE) arbeid, når PACE møtes til juni-møtene i Strasbourg 24. – 28. juni. Etter fem år uten... Les mer »
dab radio

Produktplassering tillates på radio etter endringer i kringkastingsloven

Nå vil du kunne høre produktplassering også på radio. Stortinget vedtok 11. juni flere endringer i kringkastingsloven. Blant annet skal Medietilsynet heretter også avgjøre om NRK kan ta i bruk nye tjenester,... Les mer »