– Du må forvente noe kø på ferjene i Nordland

ferge

Med ferietrafikk og godvær langs Nordlandskysten er presset på ferjene langs fylkesveg 17 merkbar. – Følg med på trafikkmeldingene, pust med magen og ta deg tid til en is, oppfordrer seksjonsleder for mobilitet, Tone Øverli.

​Tone Øverli ber folk om å ha tålmodighet langs feriefylte veier i Nordland.

– Vi har hatt noen kanselleringer på hurtigbåt, ferje og busser. Tekniske feil kan man ikke forutse. Vi gjør det vi kan for å holde regulariteten oppe, sier seksjonsleder Øverli.

Øverli forteller at selskapene som opererer rutene er sårbare når det oppstår driftsavvik.

Les også:  Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

– Vi håper driften skal gå som normalt gjennom sommeren, men også selskapene avvikler ferie for sine ansatte. Ved avvik blir ekstra materiell tatt i bruk, og vi kjører med alt vi har tilgjengelig, forklarer Øverli.

Øverli påpeker at det er flere faktorer som spiller inn ved bruk av fartøy i andre samband enn de går i normalt.

– De ansatte må være utsjekket på de ulike fartøyene. Hvis vi får feil på et fartøy, kan man ikke nødvendigvis bare hoppe over på et annet fartøy. Det er heller ikke gitt at ei annen ferje passer inn i et annet samband. Her spiller både fartøyet størrelse inn samt at det må passe til ferjebåsene, forklarer Øverli.

Les også:  Investeringsviljen i nord svekkes

– Hvorfor bruker dere ikke absolutt alle båtene som ligger langs Nordlandskysten?

– Vi får stadig spørsmål fra folk som vet at det ligger ei ferje i opplag et annet sted. Men som sagt er det ikke gitt at fartøyene passer i en annen rute. Selskapene flytter om på fartøy etter behov for å løse puslespillet på best mulig måte. Vi forsøker ikke å bortforklare forsinkelser og køer som oppstår. Som sagt gjør vi alt som er mulig for å ta unna. Og ber i tillegg om at de reisende er tålmodige og stresser ned. De neste ukene må du nesten påregne noe ventetid, når trafikkmengden øker. Men du kan være trygg på at vi gjør alt vi kan for å holde oppe regulariteten, avslutter Tone Øverli, og ønsker alle en god og nedstresset sommer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.