Små steiner gjorde skade for 80 millioner kroner i Nordland

ratt subaru

Ødelagte bilruter på grunn av steinsprut kostet forsikringsbransjen i Nordland rundt 80 millioner kroner i fjor. Våren er høysesong for glasskadene.

– Steinsprutskader er det mye av gjennom hele året, men våren skiller seg ut. Når snø og is smelter, blir småstein i veibanen virvlet opp og smeller inn i fronten på bilen bak, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

30 steinsprutskader daglig
I Nordland måtte rundt 11 000 biler innom et verksted for å reparere eller skifte frontruten i løpet av fjoråret. Det tilsvarer 30 skader daglig, til en prislapp på totalt ca. 80 millioner kroner.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Ingenting tyder på at det blir færre skader i år. Både antall og erstatningsutbetalinger øker. Nyere biler får stadig mer teknologi integrert i frontruten. Det er ikke uvanlig at kostnaden ved å skifte en frontrute på slike biler er over 20 000 kroner, sier Eklo.

Hold avstand
Det er vanskelig å gardere seg mot steinsprut, men noen råd har forsikringsselskapet.

– Det enkleste rådet er å holde god avstand til bilen foran, men noen garanti mot ei lita «rose» i frontruta er det ikke, sier Eklo.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Har du kasko eller del-kasko, er det gratis å reparere en steinsprutskade. Må ruten skiftes er det som regel en egenandel på 2.000 kr.

Gode råd:

· Hold god avstand til bilen foran.

· Er uhellet ute, reparer skaden så rask som mulig.

· Dekk til skaden med gjennomsiktig teip for å unngå at skaden forverrer seg før den er reparert.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

· Ta direkte kontakt med verksted, de ordner også opp med forsikringen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.