Sinker skaper farlige trafikksituasjoner

bil ratt speedometer

Folk som kjører under fartsgrensen irriterer andre bilister så mye at det kan bli farlig, viser en undersøkelse.

65 prosent av norske sjåfører irriterer seg over biler som kjører under fartsgrensen. I tillegg har 7 av 10 opplevd farlige situasjoner på grunn av «søndagskjørere», ifølge en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige.

– Høstferien er i gang for mange. Flere bilister er nok mer utålmodige bak rattet på utfartsdager enn ellers i året.  Saktekjørere kan bidra til kø og skape farlige forbikjøringer fordi folk tar ekstra sjanser når de er irriterte, sier Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Gjensidige har registrert 20 prosent flere personskader i trafikken hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. 1.300 bilister har fått større eller mindre skader. Tallene gjelder for privatbiler. 

– Dette understreker den alvorlige utviklingen vi har sett for dødsulykker. Alle bilister må være sitt ansvar bevisst – både saktekjørere og utålmodige. Det er viktig å ta hensyn og være oppmerksom, sier Marcelius. Hun gir disse rådene med på veien: 

  • Vær tålmodig og ikke kjør forbi før du er helt sikker på at det er trygt. Husk også at det ikke er lov å kjøre fortere enn det fartsgrensen tillater. Det gjelder også ved en forbikjøring.
  • Bruk speilene og se om du lager kø bak deg. Kjør i såfall inn til siden ved beste anledning. Man skal ikke hindre og forstyrre annen trafikk unødig. Du har en plikt til å kjøre til siden hvis det danner seg kø.
  • Stress ned og pust med magen. Det er bedre å komme frem for sent enn aldri.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.